Čalamáda - zelí, mrkev, papriky
Recept na tuto směs křupavé sterilované sladkokyselé zeleniny pochází z Maďarska, ale velmi rychle zdomácněl i u nás. Základem je zelí, cibule, paprika a mrkev, to vše stačí pokrájet, naložit do sladkokyselého nálevu a pro delší trvanlivost sterilovat.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 28 361 kJ / 6 779 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,00 g |
Tuky | 414,20 g |
Vláknina | 164,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,14 g |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 600,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 8. 2023 09:32
20. 11. 2022 14:12
30. 10. 2017 22:03
25. 9. 2016 14:18
23. 9. 2016 17:27
3. 8. 2016 19:55
28. 10. 2015 18:41
28. 10. 2015 17:59
28. 10. 2015 08:35
18. 10. 2015 12:31
18. 10. 2015 12:04
2. 10. 2015 14:35
26. 9. 2015 17:22
29. 8. 2014 10:42
12. 8. 2014 20:00
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 1 hodinou
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 2 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 3 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 4 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 5 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 5 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma čalamáda: Jak zavařit báječnou směs zeleniny, plnou chutí a barev
Jak připravit čalamádu? Oblíbená pikantní směs se podává jako příloha, zpracujeme do ní přebytky zeleniny ze zahrady
Čalamáda „ve vlastní šťávě“ má lehce kyselou pikantní chuť, je skvělou přílohou k masu a zavařená vydrží i několik let
Další recepty
Tématické fráze: domácí čalamáda se zelím čalamada ze zeli nálev na čalamádu čalamáda ze zelím paprikou cibuli čalamáda ze zelím, paprikou, cibuli čalamáda papriková čalamáda recept na čalamádu ze zeli čalamáda ze zelí a mrkve čalamáda s dekem čalamáda s paprikami recept na čalamádu čalamáda z bílého zelí čalamada recept čalamáda se zelí zelí s paprikou čalamáda ze zelí recept čalamáda zelí čalamády s paprikou čalamáda z mrkve
Suroviny: zelí bílé, paprika, mrkev, cibule, ocet, olej, cukr, deko
Čalamáda - zelí, mrkev, papriky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NW1L
29 názorů