Původní švestková povidla
Povidla jsou tradiční náplní buchet, koláčů a také se používají třeba k dochucení omáček. Pokud máte na své zahradě švestku, neváhejte si z jejich plodů uvařit tato skvělá povidla. Trvá to sice déle, ale ten výsledek za to opravdu stojí.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 19 882 kJ / 4 752 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,00 g |
Tuky | 16,00 g |
Vláknina | 200,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jaro před námi - a po něm nastoupí letní sezona zavařování. Je lepší být v předstihu. Tato povidla vařil můj děda v obrovském kotli každý rok (samozřejmě v jiném poměru). Jsou to klasická tuhá povidla, které můžete použít do koláčů i pro diabetiky. http://www.majamotti.eu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 2. 2016 11:45
Jinak se stejnym zpusobem da zpracovat i jiné ovoce: klasika jablka, hrusky, ale i tresne, visne a nebo merunky.
24. 2. 2016 21:32
24. 2. 2016 21:25
24. 2. 2016 21:25
24. 2. 2016 21:10
Tato povidla se nemusejí zadeklovávat víčky
Maja Motti:
Klidně mohl zůstat název Pravá švestková povidla
24. 2. 2016 20:44
24. 2. 2016 20:42
24. 2. 2016 20:41
24. 2. 2016 20:37
24. 2. 2016 20:30
24. 2. 2016 20:29
24. 2. 2016 20:23
24. 2. 2016 20:23
24. 2. 2016 20:22
24. 2. 2016 20:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 1 hodinou
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 23 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 3 minutami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 1 hodinou
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 2 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 2 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 4 hodinami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 4 hodinami
Jednoduchý a rychlý slaný koláč
Dani25 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma povidla: Snadno je připravíme z čerstvých švestek, hrušek i jablek
Ovocné knedlíky pokaždé jinak: Vyhrají u vás tvarohové, kynuté, bramborové, odpalované, nebo jogurtové?
Trvanlivá domácí povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Umíte je uvařit téměř bez práce a bez míchání?
Další recepty
Tématické fráze: jak uvařit švestková povidla švestková povidla bez cukru povidla z blum domácí švestková povidla pravá švestková povidla svestkova povidla delana v troube rychlá švestková povidla švestková povidla recept zavařování povidel povídla švestková švestková povidla blumy povidla klasická švestková povidla švestková povidla pro diabetiky zavařovaní povidla povidla recept top recepty svestkova povidla švestková povidla bez cukru recept pravá švestková povidla recept jak uskladnit povídla
Suroviny: švestky
Původní švestková povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLr6
19 názorů