Játrové knedlíčky do polévky
Recept ještě nebyl hodnocenKdo z nás nemiluje poctivé vývary podávané s tradičními játrovými knedlíčky, které se dají připravit různými způsoby. Vyzkoušejte klasický recept našich babiček, ve…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 510 kJ / 122 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 5,00 g |
– nasycené | 1,48 g |
– nenasycené | 2,22 g |
–– mononenasycené | 1,63 g |
–– polynenasycené | 0,59 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 497 mg |
Sodík | 71 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 2,40 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kdo z nás nemiluje poctivé vývary podávané s tradičními játrovými knedlíčky, které se dají připravit různými způsoby. Vyzkoušejte klasický recept našich babiček, ve…
Poctivá kuřecí paštika vypadá a chutná úžasně, přitom není vůbec složité jí připravit doma. Dobře dochucená a připravená do ozdobné skleničky se může stát i výborným…
Čerstvá játra propereme ve vodě, odřežeme bílé žilky. Můžeme je nechat na větší kousky. Na pánev dáme trochu oleje, olej příliš nerozpalujeme. Přidáme kousky jater a na…
Připravíme si játra, které trošku pokrájíme, v misce si smícháme mouku s grilovacím kořením a v tom vyválíme játra, hezky se obalí. Na pánev si nalijeme trochu oleje,…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na oleji osmahneme dorůžova. Přidáme česnek, pokrájený na jemno. Lehce osmahneme.Přisypeme papriky nakrájené na jemná kolečka a rajče.…
Kuřecí játra očistíme a ponecháme celá. Cibuli rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a játra podusíme. Stačí tak 10 minutek, vyndáme na talíř a do…
Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na sádle uškvaříme slaninu na kostičky a přidáme nakrájenou cibuli. Až cibule zezlátne přihodíme česnek na plátky a po chvíli…
Pokud patříte mezi fanoušky vnitřností, pak musíte vyzkoušet tento jednoduchý a rychlý recept na kuřecí játra na paprikách, slanině a cibulce. Ke smetanové omáčce se…
Dokonalá jemná kuřecí paštika je výborným předkrmem. Zjemněna smetanou a máslem, dozdobena plátky mandlí a brusinkami, je přitažlivá nejen na oko, ale i na chuti. S…
Kuřecí játra moc nekrájíme , stačí na polovinu nebo maximálně na čtvrtky. Do kastrólu dáme trochu oleje a na něm osmažíme červenou cibuli se slaninou nebo uzeným,…
Kuřecí játra očistíme. Každý kousek zabalíme do plátku anglické slaniny a naskládáme do zapékací misky.Okořeníme oblíbeným kořením, ale není to podmínkou (já nedala nic)…
V misce si smícháme sůl, pepř, sojovku, kari, kečup, hořčici, vodu a marinádu si zatím dáme stranou. Na pánvičce rozehřejeme sádlo, přidáme na půlměsíčky nakrájenou…
Pikantní zpracování kuřecích jater sebou přináší neobvyklou příchuť lihoviny. Nebojte se alkoholu, ten vařením vyprchá, jen za sebou zanechá chuťovou stopu. Kdo má rád…
Játra opláchneme, očistíme od případných blanek a ve spoji rozřízneme. Cibuli a čerstvou papriku nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a dáme ji…
Obě cibule a papriku nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme.Jakmile cibulka zesklovatí přidáme játra a za stálého míchání necháme osmahnout.Potom přisypeme gulášové…
Lokše, bramborové placky původem ze Slovenska, můžete využít jako přílohu ke svátečnímu obědu, kdy pečete kachnu nebo husu. Placky můžete naplnit restovanými kuřecími…
Dobře propláchneme kuřecí játra, odstraníme blány, jen ty, které jsou viditelné. Jatýrka kvůli blanám a šlachám neprořezáváme, jsou tenké a jemné a při tepelné úpravě,…
Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou cibulí, zbavené jen vrchní slupky. Během vaření sbíráme pěnu.…
Veku nakrájame na kocky, dáme do misy a necháme 2 hodiny voľne preschnúť. Cibuľu a petržlenovú vňať posekáme na drobno, orestujeme na oleji/masle a necháme úplne…
Předem všechno potřebné nakrájíme. Játra na kousky, cibuli najemno, papriku a celer na proužky a česnek posekáme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme játra, osolíme (…
Očištěná játra nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku (lze i mixovat), vložíme překrojenou malou cibuli a umeleme k játrům. V jiné misce smícháme metličkou…
Kuře naporcujeme, osolíme, posypeme bazalkou a tymiánem.Slaninu nakrájíme na drobno a přisypeme ke kuřeti.Podlijeme vodou a upečeme v troubě do zlatova. V průběhu pečení…
Bramboráčky a játrová směs je velmi známé a oblíbené spojení. Do křupava usmažené placky z brambor doplníme tradičně připravenými játry na cibulce, které zvýrazníme…
Játra očistíme, osušíme a pokrájíme na malé kousky, všechnu uzeninu nakrájíme na menší kostičky, pórek pokrájíme na tenká kolečka, vejce pokrájíme na čvrtky, rohlíky…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Retro okénko: Legendární tyčinka Deli stála kdysi jen 2,40 Kčs a v době svého vzniku byla unikátem
Tradice na 6. ledna: Upečte si vyhlášený Tříkrálový koláč a hledejte v něm sladký poklad!
Co s vajíčky od koledníků? Kromě oblíbené pomazánky a vaječné tlačenky vyzkoušejte tahle lehce pikantní nakládaná vejce