Utopenci - nejlepší co známe
Recept ještě nebyl hodnocenChutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 059 kJ / 253 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 20,00 g |
– nasycené | 12,00 g |
– nenasycené | 8,00 g |
–– mononenasycené | 3,00 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,50 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 820 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň…
Buřty na pivu, to je pivní pochoutka, na kterou Češi nedají dopustit. Perfektní kombinaci dvou lahodných surovin, tedy kvalitních špekáčků a dobrého černého piva, si…
Utopenci jsou českým fenomén, který zná každý. Vedle nakládaného hermelínu patří mezi typický pijácký zákusek, který se z hospod přesunul do domácí kuchyně. Receptů na…
Utopenci patří neodmyslitelně na jídelní lístek každé české hospody. Recepty se liší, každý kuchař má svůj tajný recept. Základ chuti vždy spočívá v kvalitních…
Utopenci jsou asi nejoblíbenější chuťovkou k pivu a neodmyslitelně patří na jídelní lístek každé české hospody. Receptů existuje nespočet a každý hostinec má ten svůj.…
Zapečené těstoviny jsou oblíbenou večeří nebo lehkým obědem. Jednoduchá verze se špekáčky a česnekem je bleskurychle hotová a zažene hlad. Varianta s využitím medvědího…
Milujete utopence, ale nechce se vám čekat několik dní než se uleží? Zkuste si připravit podstatně rychlejší variantu podle našeho receptu. Dopoledne nachystáte a večer…
Na jídelním lístku každé české hospody najdete zcela jistě utopence. A není se čemu divit, protože se jedná o dokonalý vyprošťovák, který znaly už naše babičky. Základem…
Pokud máte chuť na dobré a rychlé jídlo, vyzkoušejte tyto fazole. Stačí osmažit cibulku, přidat nakrájené špekáčky, na chvíli povařit s fazolemi v tomatě, okořenit a…
Kdo by neznal utopence, lahůdka studené kuchyně, která se báječně hodí k pivu a nejen k němu. Pokud je máte rádi i vy, zkuste si pěkně doma naložit jednu takovou…
Brambory, špekáčky a pivo, to je trojice, která k sobě patří a skvěle ladí. Suroviny pokrájejte, dejte do jednoho pekáčku, zalijte pikantní omáčkou a upečte. Téměř bez…
Milujete špekáčky? Vyzkoušejte je zapéct s pivem. Recept je velmi jednoduchý, rychle hotový a výsledek je opravdu výborný. Oblíbená hospodská pochoutka je nejlepší s…
Tradiční utopenci patří mezi oblíbené pohoštění už po mnoho generací. Znáte ale tuto variaci s pikantním nálevem, ve kterém najdete i kečup a hořčici? Naložené špekáčky…
Chuťovka k pivu, snadná večeře pro dospělé nebo ideální pohoštění na chlapském sedánku. Při tolika příležitostech můžete servírovat tyto pikantní špekáčky na paprikách.…
Utopenci jsou notoricky známá hospodská dobrota, které dává hlavní chuť nálev. Každá hospoda má svůj tajný recept, který si pečlivě střeží. My pro vás máme utopence s…
Neoloupané špekáčky podélně rozkrojíme na půlky. Položíme je na plech řeznou stranou dolů.Cibuli nakrájíme na plátky nebo na kolečka a poklademe na špekáčky. Česnek…
Na sádle, anglické slanině a cibuli osmahneme špekáčky - zakápneme Worcesterem, (cibulka jemně do zlatova). Vymažeme sádlem pekáč, navrstvíme na kostičky nakrájené,…
Pomazánky mají své místo v každé kuchyni. Ať už je podáváte na snídani, svačinu nebo jako sváteční na chlebíčky a jednohubky. Milovníci sýra s ušlechtilou plísní jistě…
Základem výborného špekáčkového salátu, s majonézou a lehce kořeněným nálevem, jsou hlavně kvalitní špekáčky. Salát máte připravený během chvilky, pak už ho stačí jen…
Tento guláš je pro mnohé připomínkou chalupaření a trampování. Zejména jeho specifická chuť guláše vařeného v kotlíku na ohni. Maso, špekáček, cibule, česnek a paprika,…
Cibulku "středně" nakrájenou zpěníme na sádle.Přidáme nakrájené špekáčky a osmahneme je.Přisypeme cca 2 polévkové lžíce papriky a vše promícháme.Přilijeme trošku horké…
Blesková omáčka plná pikantních chutí. Místo masa je zde použita pouze uzenina, což není velká zátěž pro peněženku. Omáčce dodá pikantnost česnek, feferonka a ostrý…
Někdy se stane, že máme k dispozici více uzeniny, než můžeme najednou spotřebovat. Pokud chcete uzeninu naložit a uchovat, nebo vám zbyde, můžete jí zavařit jako masný…
Maso, cibuli, česnek i uzeninu nakrájíme na kostičky, promícháme s hořčicí, solí, pepřem a mletou paprikou.Dáme do pekáčku nebo jak já, dávám do mísy z ohnivzdorného…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Snadný bramborový guláš? Dejte si ho ve (skoro) bezmasé variantě, s hříbky nebo jen s trochou dobré anglické slaniny
10 nápadů na skromné, ale skvělé večeře z těstovin: Zvládnete je připravit do 30 minut!
Jak na rychlé kysané zelí ze sklenice? Stačí jen tři základní ingredience, správný postup a v lednici vydrží celý rok