Farmářská zelňačka
Tato polévka je vlastně jedna z variant tradiční oblíbené české zelné polévky. Patří mezi syté a vydatné polévky a uvařit ji znamená zcela jistě uspokojit i ty největší jedlíky. Je sytá, bohatá přísadami a velmi rychle hotová.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 2 789 kJ / 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,80 g |
Tuky | 27,85 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 4,07 g |
Sůl | 10,10 g |
Sacharidy | 69,40 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 12. 2022 20:32
7. 4. 2022 16:43
4. 3. 2022 09:28
11. 5. 2020 11:41
9. 5. 2020 10:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 12 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 1 hodinou
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 5 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 6 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 6 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 6 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 7 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 7 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 9 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 9 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na tu nejlepší zelňačku? Základem je dobré zelí, vylepší ji dobrá uzenina, kysaná smetana, ale třeba i sušené švestky
Jak zahušťovat polévky a omáčky. Jíška je jednou z možností
Pojďte si s námi uvařit tradiční staročeskou polévku zelňačku, ale tentokrát trochu netradičně z hlávkového zelí
Další recepty
Tématické fráze: recepty zelňačka fatmarska zelnacka farmarska zenlnacka polévky
Suroviny: zelí kysané, houby, houby sušené, párky vídeňské, brambory, cibule, mouka hladká, sádlo, paprika sušená sladká, smetana, vývar masový, kmín celý, sůl, cukr, pepř, bobkový list
Farmářská zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6ZLN
5 názorů