Jak správně pečovat o pleť?
28. 6. 2013 Tipy a triky
Každá žena chce být krásná a k tomu patří mít i hezkou a zdravou pleť. Někdo má štěstí a má pleť normální, jiný má pleť příliš suchou nebo se mu nadměrně mastí. Při péči o pleť je potřeba brát v úvahu typ pleti a podle toho sestavovat i program péče o pleť vhodný pro danou pleť.
Každá žena chce být krásná a k tomu patří mít i hezkou a zdravou pleť. Někdo má štěstí a má pleť normální, jiný má pleť příliš suchou nebo se mu nadměrně mastí. Při péči o pleť je potřeba brát v úvahu typ pleti a podle toho sestavovat i program péče o pleť vhodný pro danou pleť. Univerzální přípravky pro všechny typy pleti nejsou cíleně zaměřené na specifika jednotlivých typů pletí, a proto většinou problém daného typu pleti příliš neřeší. Každá pleť je jedinečná a proto by měla mít sestavenou řadu přípravků na míru podle individuálních potřeb.
Je důležité mít nejenom vhodně sestavený program péče o pleť, ale také vědět, jak správně přípravky nanášet a v jakém pořadí.
O pleť je potřeba se starat pravidelně ráno i večer. Základem péče o pleť je čištění. Večer z pleti čistíme makeup, nečistoty, prach, mastnotu, které na pleti ulpěly za celý den, ráno zase toxiny, které pleť vyplaví sama na povrch, zatímco spíme. Voda není vhodná, pleť dobře neočistí, naopak vysuší. Vhodnější jsou čistící krémy nebo mléčka, ideální je po čištění použít ještě tonikum. 2-3 x týdně se doporučuje na vyčištěnou pleť večer použít ještě masku, aby se pleť zregenerovala a odstranily se odumřelé kožní buňky. Na závěr péče o pleť ráno i večer je vhodné použít hydratační krém, aby pleť zůstala hladká a vláčná. Pokud je pleť zralá nebo v horším stavu, je vhodné zařadit do pravidelné péče i séra. Od 25 let by se měla žena začít starat i o oční okolí pravidelným požíváním vhodného očního krému.
Pro určení typu pleti žena může využít odborné poradenství, kde si vyzkouší nezávazně přípravky, vhodné pro její typ pleti, naučí se je používat a poradkyně jí doporučí přípravky, kterými by se měla o svou pleť začít starat.
Bezplatnou Hodinku krásy si můžete objednat na telefonním čísle:
Ing. Eva Žampová
Nezávislá kosmetická poradkyně Mary Kay
Tel.: 724 953 052
Email: eva.zampova@centrum.cz
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Není nad domácí zabijačku. Jaké dobroty z vepřového masa a vnitřností si můžete připravit v bytových podmínkách?
Jaké dobroty si můžeme připravit sami? [assetPageTips:857] Ovar Hlavu, lalok, plec, jazyk nebo kus krkovice vložíme do vroucí osolené vody s celým… Číst více
Zabíjačkové pochoutky aneb to nejlepší, co můžete na zabíjačce ochutnat
Zabíjačka je práce na celý den a mnohdy se pokračuje i den následující. Není divu, je potřeba zpracovat celé prase a to nějaký čas zabere. Znáte… Číst více
Tradiční zabijačka má svůj řád a pravidla: Krev má míchat benjaminek rodiny a mozeček připadne jako odměna mistru řezníkovi
Už jste někdy byli na zabijačce? Zažít tu… Číst více
12 nejbizarnějších jídel Ládi Hrušky: Smažená tlačenka nebo tatarák ze špekáčků jsou jen slabý začátek
Láďa Hruška není žádný šéfkuchař, ale přesto… Číst více
Zabijačkové hody 2023: Kam se v Praze a v jejím okolí vydat na nejlepší jitrničky, prdelačku a tlačenku
Zima již od dávných dob patří zabijačkám. Jsou… Číst více
Poctivá tlačenka jako od mistra řezníka: Základem je správné ochucení a kvalitní vývar z kůží a nožiček
Někdo na zabijačce nejvíc miluje jitrnice a… Číst více
Mezinárodní den pečeného selete
Samotnému pečení předchází nutné plánování a příprava. Sele se nakládá do nálevu, který může být například se svařené slané vody, do které se přidá… Číst více
Jako silvestrovské pohoštění můžete připravit ovar. Jeho výhodou je, že to zvládnete i v panelákovém bytě
Ovar může být tučnější nebo libovější podle použitých částí vepřového masa. Na libovější připravíme jazyk, plec nebo krkovici, tučnější je hlava,… Číst více
Vepřové nožičky jsou delikatesa, o kterou bývá na zabijačce rvačka. Předvařené a dokřupava upečené chutnají fantasticky
Jak správně vařit prasečí nožky? Spodní část… Číst více
Pravda o sádle: Výživová specialistka vysvětluje, proč se tuků nemáme bát a jak je to s neslavným cholesterolem
Sádlo se na několik let ocitlo v nemilosti… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak správně připravit steak z tuňáka? Máme pro vás pět tipů a názorné video
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Komentáře
20. 6. 2016 14:28
4. 11. 2013 14:56
4. 11. 2013 14:55