Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapoun

cathleen cathleen
Kapoun

Kapoun je mladý, vykastrovaný a vykrmený kohout. Má velice jemné a chutné maso. Zvíře neztrácí energii pohlavními pudy, přibývá na hmotnosti, takže je větší a má více masa. Každá národní kuchyně kapouna upravovala jinak. Klasickou známou kuchyňskou úpravou je kapoun na víně.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Sardinky

Sardinka obecná je nejznámější mořská ryba. Má velký hospodářský význam. Sardinky se prodávají v… Číst dál

Sardinky

Saturejka

Saturejka je rostlina z čeledi hluchavkovitých, existuje až 40 odrůd. Jako koření se používá v… Číst dál

Saturejka

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Sezam indický

Sezam je jednoletá bylina z čeledi sezamovitých. Pěstuje se pro svá jedlá semena, která mohou mít… Číst dál

Sezam indický

Sezamový olej

Sezamový olej je rostlinný olej světle žluté barvy a příjemné oříškové chuti, který se získává ze… Číst dál

Sezamový olej

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli