Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda

yanull yanull
Marmeláda

Marmeláda je vyráběna z lokálních ovocných plodů, a vzniká vařením a želírováním ovocné dužiny, případně se vyrábí z vylisované ovocné šťávy. Vznikne hladká, hustší směs. Na rozdíl od džemu v ní nejsou kousky ovoce. Je to pochutina vhodná k ochucování pokrmů, i k namazání na chléb s máslem a na pečivo. Pomocí marmelády se slepuje cukroví a slouží k promazávání dortů. 

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Tvaroh

Tvaroh je mléčný výrobek tužší konzistence, bílé barvy a smetanové chutí. Vzniká vysrážením mléčné… Číst dál

Tymián obecný

Tymián obecný je voňavá bylina, známá jako mateřídouška obecná. Je to nízký polokeř z čeledi… Číst dál

Tyrolský špek

Tyrolský špek zraje 22 týdnů a krásně voní. Je to skvělá delikatesa, vyrábí se z vepřové kýty,… Číst dál

Uherský salám

Uherský salám je snad nejznámější maďarský fermentovaný salám se stoletou tradicí výroby. Dříve se… Číst dál

Uhlířina

Uhlířina nebo také havířina, je staročeský pokrm, který si připravovali uhlíři, pálící v lesích… Číst dál

Úhoř říční

Úhoř - ryba, která vypadá jako had, je druhem paprskoploutvých ryb. Třecí akt úhoře je spojován se… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli