Paprikový krém - ajvar - mé sestry
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 903 kJ / 1 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,58 g |
Tuky | 153,37 g |
Vláknina | 14,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 51,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
S Ajvarom, paprikovou pastou - krémom sa stretávame na Balkáne skoro všade. Obyčajne aj s baklažánom, lilkem.
Tento recept mám od sestry, ktorá nám ajvar ponúkla ku grilovanému mäsu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 8. 2012 16:23
30. 8. 2012 14:39
22. 11. 2011 10:50
22. 11. 2011 10:35
30. 6. 2010 13:10
Tento recept, ako píšem hore - určite si čítal - mám od sestry, nie je z Balkánu, ale zo Slovenska a vyrába pre svoju rodinu svoj "ajvar". Chuťovo pripomína ajvar, ktorý si nosím z dovolenky. V podstate samá paprika...Dolu v komentároch píšem aj o druhom "ajvare", ktorý sa robí s pridaním pečeného lilku.
Je celkom možné, že by ti ani nechutil, napriek tomu ďakujem za komentár, do nadpisu dám malú zmenu.
30. 6. 2010 11:03
de.wikipedia.org/wiki/Datei:Aubergine.jpg
Ajvar je totiz pasta z papriky a lilku.Ten zbytek prisad je v poradku.
29. 6. 2010 20:16
29. 6. 2010 15:16
29. 6. 2010 12:58
Ak ma pamäť neklame, sestra to robí inak - aj baklažán upečie, ošúpe, poseká a potom všetko dokopy...
Ale je mi jasné, že Balkán je široký pojem...
29. 6. 2010 12:50
29. 6. 2010 12:12
29. 6. 2010 12:09
29. 6. 2010 11:46
Žížalka, sestra robila ajvar aj s pridaním pečeného baklažánu, recept od Airan je také niečo?
29. 6. 2010 11:39
29. 6. 2010 11:33
Asi hloupá otázka, ale dá se použít jak nastudeno, tak i jako přídavek při pečení masa? Řekla bych, že snad ano.
Díky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 2 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tajemství dokonalého ajvaru: Na přípravu stačí jen 4 suroviny, ale jedna je zásadní
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: ajvar použití ajvarová omáčka ajvarova pomazanka na co použít ajvar ajvar z cukety ajvarová omáčka recept ayvar omáčka ajvar cuketový ajvar domácí ajvar použití ajvaru domácí ajvar recept papriková pasta paprikový aivar pečený ajvar aivarová omáčka papriková pasta ajvar papriková pasta recept ajvar tety milice ajvar omáčka
Suroviny: paprika čerstvá červená, cibule, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, olej, sůl, pepř černý, ocet
Paprikový krém - ajvar - mé sestry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/00M7
18 názorů