Tzatziky II.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 810 kJ / 433 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,30 g |
Tuky | 26,16 g |
Vláknina | 1,47 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 235 mg |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 23,84 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podáváme dobře vychlazené k masu, zelenině, já to třeba mám ráda třeba jen tak, s rohlíkem.
Receptů na tzatziky je tu víc, ale žádný podobný tomuto, který jsem "obšlehla" ze zadní strany originál koření na tzatziky :-))
Jogurt jsme koupili v kilovém kyblíčku v Tescu za necelých 60 Kč.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 8. 2023 14:26
A kdo by si nebyl v přípravě úplně jistý, máme na TR i článek s prima tipy
19. 8. 2023 14:22
Dnes grilujeme, takže tzatziky to jistí
30. 4. 2011 21:29
Dnes som robila k pečenej zelenine, ale, samozrejme, s medvedím cesnakom...prihodila som foto, nevadí?
29. 7. 2010 21:45
Tzatziky máme rádi
29. 7. 2010 16:36
Dělám stejně a je to fakt dobrůtka!! Bodíček pro tebe!!
29. 7. 2010 16:12
Taky dělám s tím kořením a moooc nám chutná!!!
29. 7. 2010 16:01
Jak jsem psala jinde - receptů na tzatziky je tu víc (i s koprem), každý si je může udělat podle svého (oni je stejně asi Řekové dělají v jiných oblastech pokaždé trochu jinak - manžel s chutí spořádal spoustu gyrosu i s tzatziky, od různých kuchařů, a o kopr nezavadil. Vím to, protože kopr nesnáší, jeho vůni by mi hlásil....nedejbože, kdyby do něj kousnul! )
A bez koření by to zase nebylo to pravé tzatziky pro násKdo chce, může si vyzkoušet BEZ i S kořením.....
A bez koření by to zase nebylo to pravé tzatziky pro násKdo chce, může si vyzkoušet BEZ i S kořením.....
29. 7. 2010 15:16
holky,zkuste vynechat koření na tzatziki a místo něho přidat nasekaný čerstvý kopr a okurek pořádně vymačkat.takhle se to dělá v Athénách a je to mnohem lepší,než s tím kořením,to akorát zkazí chuť.a toho oleje bych se taky nebála,ale musí být opravdu kvalitní extra virgin,nemá to pak chybu
29. 7. 2010 13:39
Okurka se vlastně nemusí nechat vypotit, pokud jsou tzatziky podávány relativně brzo.
Ale naposledy jsem ho dělala z celého kila jogurtu a předpokládala, že ho budeme jíst nejen na rodinné grilovačce, ale i zbytek dojídat po pár dnech....okurka by během té doby šťávu pustila do tzatziky a ty by zřídly. Mám vyzkoušeno
Ale naposledy jsem ho dělala z celého kila jogurtu a předpokládala, že ho budeme jíst nejen na rodinné grilovačce, ale i zbytek dojídat po pár dnech....okurka by během té doby šťávu pustila do tzatziky a ty by zřídly. Mám vyzkoušeno
29. 7. 2010 12:32
cathleenbáječně chutný recept, také jsem nenechávala tzv. okurku vypotit, ale asi to bude lepší Ukládám a 3.tí bodík posílám.
29. 7. 2010 09:59
Ja už neviem, kde som toto obšlehla, robím tak isto, ale som tak lenivá, že uhorku nedávam vypotiť, normálne nastrúham a všetko zamiešam...
Často to robím iba tak bez mäsa - k obyčajným zemiakom - nové pečené v šupke...
Zdravím! +
Často to robím iba tak bez mäsa - k obyčajným zemiakom - nové pečené v šupke...
Zdravím! +
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 10 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 11 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 12 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Další recepty
Tématické fráze: tzaziky recept originál tzatziky tatziky koření tzatziky koření na tzatziky co jsou tzatziky pravé tzatziky tzatziky koření original tzatziky jak se dela tatziky "tzaziky recept originál" jak udělat tzatziky tzaziky recept co jsou tzatziky,? tzatziky originál jak se děla tzatziki recept na tzatziky s kořením tzatziky pečené brambory s tzatziky koření do tzatziky jak udělat tzaziky
Suroviny: jogurt, česnek, olej olivový, koření na tzatziky, okurka salátová, pepř bílý
Tzatziky II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xrzv
Jak udělat skvělé tzatziky? Doplňte svůj pokrm svěžím dipem z okurek, kopru a česneku