Houby ve vlastní šťávě II.
Houbaření se řadí mezi český národní sport. Když se však sezóna podaří a úroda je velká, musí se přebytky uložit. Houby tak můžeme naložit do vlastní šťávy za přidání soli a zavaření. A budete je mít v zimě hezky po ruce.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 548 kJ / 370 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 60,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,48 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem před několika lety objevila na recepty.cz. Bohužel se mi nepodařilo ho najít. Pokud se autorka přihlásí, přidám pod recept její jméno.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 7. 2012 10:02
Vaclav Fronek: Vašíku, já přece tohle vím. Ale jak možná přečteš níže, tak tento způsob je bezvadný až na to, že zabere moc místa v mrazáku a třebaže mám vlastně 2, jeden je součást lednice a jeden mám 4 šuplíkový, tak když tam uložím půl prasete, není místa nazbyt
29. 7. 2012 07:47
Janičko a ostatní děvčata. Nemohu si pomoci, ale OPAKUJI A PŘIPOMÍNÁM svůj způsob MŮJ A VŠECH NAŠICH GENERACÍ s obrovským úspěchem.
Houby nasbírané očištěné, NE MYTÉ ale co možná nejvíce oschlé, nakrájíme na potřebné kousky-kusy a dáme napěchované do mikrotenovího sáčku na kterém Uděláme uzel. Ten vložíme do dalšího sáčku a opět uzel. a ještě do třetího. Pak už jen do mrazáku. Houby jsou jako čerstvé. Jen je třeba dbát na to aby sáčky nebyly děravé. Já každý zkouším nafouknutím. Kdyby tam byla malinká dírka vše v mrazáku načichne houbovinou což není milé. Jinak je to bezpečné a houby jako čerstvé VŽDY.!!!!JANIČKO PŘIDÁM FOTO ILUSTRAČNÍ MÝCH ZMRAZENÝCH.
Houby nasbírané očištěné, NE MYTÉ ale co možná nejvíce oschlé, nakrájíme na potřebné kousky-kusy a dáme napěchované do mikrotenovího sáčku na kterém Uděláme uzel. Ten vložíme do dalšího sáčku a opět uzel. a ještě do třetího. Pak už jen do mrazáku. Houby jsou jako čerstvé. Jen je třeba dbát na to aby sáčky nebyly děravé. Já každý zkouším nafouknutím. Kdyby tam byla malinká dírka vše v mrazáku načichne houbovinou což není milé. Jinak je to bezpečné a houby jako čerstvé VŽDY.!!!!JANIČKO PŘIDÁM FOTO ILUSTRAČNÍ MÝCH ZMRAZENÝCH.
28. 7. 2012 22:16
Jarus87: Možná to někde malinko drží, fakt nevím a třeba to nijak nepoznáme..ty broskve, to vůbec nechápeme, vlastně všem, co jsme je zavařovali se pokazily.
28. 7. 2012 20:56
Jani,dala jsem až povrch houby a stlačila,při hodině vaření je jich pořád stejně tak uvidím zítra při další hodině vaření.
A čím se to stane že se zavařená věc pokazí??
Jinak víčka mi drží,,nechávám skleničky vychladnout na plotně a zítra zase začnu,zatím mohu jen a jen děkovat za recept
A čím se to stane že se zavařená věc pokazí??
Jinak víčka mi drží,,nechávám skleničky vychladnout na plotně a zítra zase začnu,zatím mohu jen a jen děkovat za recept
28. 7. 2012 17:54
Jarus87: on se ten objem trochu zmenší, ale fakt jsou dobré. Je to dilema. Když je zamrazíme, zaplníme mrazák, nasušené nejsou vhodné na všechno a tak je třeba riskovat, že se nám zavařeniny nepokazí, i to se stává. Jeden rok se mi pokazily všechny zavařené broskve a všem, co jsme je dovezli z Jižní Moravy. Nikdy jsem neměla problém s borůvkama, až ty loňské-opět na prd. Takže borůvky zamrazím, houby raději zavařím. Ať se zadaří!!
28. 7. 2012 16:34
Jani,minulej rok jsem houby sušila ale letos chci zkusit zavařit pár skleniček.
Zamražování mě nějak nenatchlo tak jsem hledala dál a narazila na tenhle super postup.
Prcek spí tak hurá krájet,napíšu jak jsem dopadla,+11
Zamražování mě nějak nenatchlo tak jsem hledala dál a narazila na tenhle super postup.
Prcek spí tak hurá krájet,napíšu jak jsem dopadla,+11
24. 9. 2010 16:43
+8
24. 9. 2010 11:15
Zajdánek (neregistrovaný/á) , já je nevařím jen proto, že mám pocit, že pak už tak nevoní, jinak je to určitě taky dobrý postup
24. 9. 2010 10:23
Taky dělám. Jen mě vadilo,že zmenší po zavaření objem. Takže jsem je začala dělat takto: dám vařit mírně osolenou vodu s trochou kys.citronové, očištěné a propláchnuté houby vsypu do vařící vody, nechám znovu přijít k varu, sbítám pěnu s nečistotami a po chvilce (nechám 3x-5x "převalit")scedím a propláchnu studenou vodou.Teprve pak tlačím do sklenic a zavařuji stejně jako paní Jana - 2 dni za sebou po 1 hodině a nikdy se mi žádná sklenka nezkazila. Houbičky jsou opravdu pak použitelné na cokoliv.
23. 9. 2010 16:41
super recept+1
23. 9. 2010 14:00
Bibi, já je vařím v klasickém hrnci. Nechám je tam přes noc a na druhý den jsem opět zapla na hodinu. Víčka mi držela, ale pokud máš možnost a nebude ti to na sporáku zavazet, nechej je v tom hrnci do úplného vychladnutí. Mám to fakt osvědčené i třeba s okurkami, které zavařuji v troubě. Když nespěchám a nemám toho hodně, nechám je tam do úplného vychladnutí, nebo je aspoň zabalím do deky.
23. 9. 2010 13:56
Jani, dost dobrej nápad, já už taky nemám kam dávat. Co víčka, drží dobře-ty se vyrábí u nás Fruko, Jindřichův HradecDávám ti 5.bod
23. 9. 2010 13:23
Janka, super+3
23. 9. 2010 12:03
Ivo, asi jsem fakt měla štěstí, mi se nazkazilo nic a že jsem teda měla obavy. Tolik hub jsem měla jeden rok, že jsem fakt už měla plný mrazák a tohle mne zachránilo.
23. 9. 2010 11:53
Znám, je to dobré, ale jednou se mě zkazily, ale přesto
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lilek s domácí à la boloňskou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno před 16 hodinami
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 17 hodinami
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno před 19 hodinami
Škvarkové bulky
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Carodejnice1111 uvařila před 1 minutou
Banánové lívance
Kebule80 uvařil před 2 minutami
Kuře na tymiánu
maty18 uvařila před 39 minutami
Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině
HanousekIvo uvařila před 2 hodinami
Brambory s vejci v hořčičné omáčce
KEJM uvařila před 3 hodinami
Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem
Elivet uvařila před 12 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Kacora13 uvařila před 13 hodinami
Domácí rizoto
honza3792 uvařil před 15 hodinami
Dvojctihodné koláčky
Modraska uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma houby: Víte, jak dlouho dary lesa dusit a chutně zpracovat i na zimu?
Deset tipů poradí, jak nejlépe zpracovat lesní houby. Jejich chuť a vůni si pak dopřejeme po celý rok
Dvacetiminutový těstovinový oběd: Vynikající jídlo plné masa a zeleniny je hotové za chvíli a zvládne ho i začátečník
Další recepty
Tématické fráze: jak zavařit houby zavařené houby houby ve vlastni stave zaváření hub houby do mrazaku zavařené houby ve vlastní šťávě recept na zavaření hub dušené houby do mrazáku zavařené houby v soli zavařit houby zamrazování hub recepty na houby jak zavarit houby ve vlastni stave houba janek recepty na zaváření hub zavařování hub ve vlastní šťávě zavařené houby recept zavaření hub ve vlastní štávě zavareni hub recept recepty jak zavařit houby
Houby ve vlastní šťávě II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14Bm
16 názorů