Utopenci
Na jídelním lístku každé české hospody najdete zcela jistě utopence. A není se čemu divit, protože se jedná o dokonalý vyprošťovák, který znaly už naše babičky. Základem chuti je dobře vychucený nálev a kvalitní uzenina.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 17 723 kJ / 4 236 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 222,72 g |
Tuky | 303,89 g |
Vláknina | 54,58 g |
Cholesterol | 750 mg |
Sodík | 20,38 g |
Sůl | 50,00 g |
Sacharidy | 138,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 12. 2023 12:21
18. 8. 2022 17:19
26. 3. 2019 18:43
22. 1. 2018 07:16
8. 9. 2016 20:30
8. 9. 2016 08:38
5. 5. 2016 22:13
9. 2. 2013 14:06
20. 2. 2012 10:39
Gothajský salám 2 kg
cibule 6 ks
ocet 3/4 litru
pepř mletý
bobkový list
sůl a podobně
Příprava:
Nakrájíte gothaj na tenké centimetrové plátky (trojúhelníčky, kostky..), cibuli na kolečka. Do velké lahve od okurek dáváte na střídačku cibuli a salám, popepříte, přidáte bobkový list, můžete přidat i cokoliv jiného - nové koření, mletou papriku, čili papričky, feferony, nakládanou papriku nebo okurky, nakonec zalejete octem (čím víc, tím líp) lžičku soli a vodu - klasicky za studena nebo si můžete nálev svařit předem a nechat ho raději vychladnout - pozor, gothaj taje víc než buřty).
1. 12. 2011 18:00
10. 2. 2011 19:28
10. 2. 2011 19:26
10. 2. 2011 19:16
16. 7. 2008 13:13
21. 6. 2008 23:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 5 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 1 minutou
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 6 minutami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 19 minutami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 49 minutami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 2 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 2 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 3 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 5 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Jedlými dárky dáváte kromě něčeho dobrého i váš čas. Inspirujte se originálními recepty
Další recepty
Tématické fráze: utopenci babiččiny recepty utopenci utopenci nálev utopenci top recepty babiččiny recepty na utopence utopenci recept utopenci z gothaje utopenci v hořčičné omáčce utopence utopenec jak se dělájí utopenci utopenec recept utopenci, top recepty utopenci na kolečka recept utopenec utopenci recepty utopenci v omáčce top recepty utopenci recept na utopence utopenci za studena
Suroviny: bobkový list, semínka hořčičná, ocet, sladidlo umělé, sůl, pepř, voda, koření nové koření, špekáček, cibule, bobkový list
Utopenci
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k1x
15 názorů