Makoví ježci
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 746 kJ / 3 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,72 g |
Tuky | 179,13 g |
Vláknina | 44,40 g |
Cholesterol | 417 mg |
Sodík | 68 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 323,39 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 2. 2011 22:25
Mirko, ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost
Moc děkuju za krásné a názorné fotky
Moc děkuju za krásné a názorné fotky
17. 2. 2011 16:29
krásní ježourci-určitě v nejbližší době vyzkouším-super nápad.posílám bodík.
17. 2. 2011 15:22
Žížalo / Jarko, včera v noci jsem pekla Tvé ježečky a jsou vynikající. Kolečka jsem měla o průměru 5 cm a udělala jsem 45 ks. Mléka jsem dala 2,5 lžíce. Tedy můžu říct, že stříhat bodlinky hodinu před půlnocí, je to docela piplačka, ale stojí to za to. Boďku už jsem dala minule, tak dneska přidávám fotky (dala jsem i tři s postupem, ale kdyby jsi je nechtěla, tak je klidně smažu) a doporučuji dalším milovníkům dobrot. Díky za skvělý recept.
7. 12. 2010 21:05
Ježíšmarjáá, tohle jsem neviděla a je to nádherné!! Ale taky bych tu zručnost potřebovala a trochu víc fotopostupu. Já ho potřebuji!
9. 11. 2010 21:01
Zdenička 00: jo, napůl a přitisknout okraje. A neboj se toho, když jsem to zvládla já, tak každej
9. 11. 2010 20:47
Jaruško, moc se mi to líbí, ale asi jsem úplně natvrdlá a nevím, jak je myšleno spojíme jako taštičku. Myslíš zvednout okraje a přitisknout k sobě nebo přeložit kolečko napůl a přitisknout okraje ? A to stříhání bodlinek si taky nedovedu představit. Ale protože se mi to moc líbí, tak se o to pokusím a dávám další bod.
9. 11. 2010 20:09
Jarko, moc hezké Ukládám a udělám na Vánoce. Manžel miluje mák a cukroví ho moc neláká. Raději baští takovéto koláčky. A i vnoučata budou mít z roztomilých myšek radost. Ukládám, vyzkouším a za prima nápad posílám +27
9. 11. 2010 00:04
ProvokatérkoTakto jsme dělali ježky z Vizovického pečiva už ve škole.Ten nápad s mákem je suprovní.Klidně bych ho lajzla na Vánoce jako pečivo.
8. 11. 2010 23:11
Bezvadné+
8. 11. 2010 15:52
no to je krása a o to se to lepší baští vypadá to suprově posílám taky bodík a musím vyzkoušet
8. 11. 2010 13:29
8. 11. 2010 12:03
Ještě jednou moc děkuju všem Tolik bodů ještě žádný můj recept nezískal...teda, ne že by mi na tom nějak zvlášť záleželo, spíš se těším, kdo upeče a přidá fotku
8. 11. 2010 11:58
krásná práce
8. 11. 2010 11:45
Jarka, čo dodať? Iba súhlasne prikyvujem mojim predchodkyniam...+
8. 11. 2010 10:04
omg,ty jsou ale roztomilí!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 3 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 26 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 41 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: makove cukrovi vizovické pečivo recept vizovické těsto recept vizovické těsto ježci s mákem cukroví ježci ježci recept ježek z vizovického těsta ježci vizovické pečivo jezek jezci cukrovi vánoční pečivo ježci pečivo ježci vizovické pečivo - ježek makové myšky recept makové vánoční cukroví makovi makovi cukrovi vizovické pečivo recept ježek recept vizovické těsto
Suroviny: mouka hrubá, mouka hladká, prášek do pečiva, cukr vanilkový, cukr moučkový, máslo, žloutek, mléko, mák mletý, mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, kůra citronová, bílek
Makoví ježci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8Ar
32 názorů