Perníčky naší Haničky
Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 30 758 kJ / 7 351 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,73 g |
Tuky | 175,80 g |
Vláknina | 35,60 g |
Cholesterol | 944 mg |
Sodík | 4,68 g |
Sůl | 1,22 g |
Sacharidy | 1 269,93 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pár dobrých rad:
- když těsto nenecháte odležet, nic se nestane, výsledek je stejný
- perníčky můžete ihned konzumovat, ale v chladnu vydrží přes měsíc
- můžete jen polít čokoládou a posypat cukrovou barevnou rýží
- kdo si chce hrát, může si udělat pomocí potravinářských barev různé bílkové polevy a barevně zdobit
- pokud chcete mít perníčky tmavé, přidejte 2 lžíce kakaa a 1 lžíci rumu
- pokud chcete mít po upečení perníčky barevné, dejte do rozšlehaného vejce např. červené potravinářské barvivo a tím horké perníčky potřete
- při potírání horkých perníčku nenanášejte velkou vrstvu vajíčka - udělají se vám tzv. kocouři
- perníčky také můžete ozdobit královskou glazurou - je to jednodušší, poleva je vždy hladká, dá se koupit na internetu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 12. 2021 20:35
7. 12. 2020 15:35
3. 12. 2020 22:21
2. 12. 2020 16:43
27. 11. 2020 11:47
Chtěla jsem se zeptat, perníčky jsou měkké celou dobu po upečení (nyní, až třeba do Silvestra) nebo to má fáze, že to je měkké, pak dlouho tvrdé a pak měknou?
A jak je ideálně skladovat v paneláku?
A poslední otázka - mohla byste napsat váš recept na tu čokoládovou polevu, kterou děláte a používáte Vy? Je to super nápad. Akorát by mě zajímal váš grif na to namáčení do čokolády. Já bych si v té polevě určitě spálila prsty, když bych držela perníček a snažila se ho namočit. Nešlo by to treba štětcem?
Omlouvám se za všechny mé začátečnické otázky a moc děkuji za zodpovězení!
27. 11. 2020 11:18
19. 12. 2019 12:02
21. 12. 2017 21:56
17. 12. 2017 14:56
16. 12. 2017 17:05
14. 12. 2017 12:25
11. 12. 2017 12:13
6. 12. 2017 17:37
6. 12. 2017 12:35
2. 12. 2017 19:59
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno před 9 hodinami
Lilek s domácí à la boloňskou směsí
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno 5. 6. 2024 18:25
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno 5. 6. 2024 17:29
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno 5. 6. 2024 15:52
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno 5. 6. 2024 15:10
Právě bylo uvařeno:
Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
oli.fisch uvařila před 4 hodinami
Houby s tarhoňou
Eviip uvařila před 5 hodinami
Červená čočka na kyselo
honza3792 uvařil před 5 hodinami
Výborné lasagne
honza3792 uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Luluska uvařila před 8 hodinami
Masové kuličky v rýži
Lennulinka uvařila před 11 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Lennulinka uvařil před 11 hodinami
Koprová omáčka
MamkaTerka uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit barevné perníčky: Poradíme vám několik triků pro dokonalé cukroví
Dokonalou polevu na perníčky můžete podle našeho videa připravit dvěma způsoby, popíšeme oba postupy
Adventní svícen k nakousnutí: Vyrobte si s námi adventní svícen, který voní perníkem a ozdobí každý vánoční stůl
Další recepty
Tématické fráze: vánoční perníčky pernicky jak dlouho péct perníčky jak zdobit perníčky potíraní perníčků jak péct perníčky bílková poleva na perníčky pečení perníčků pečení perníčků recept doba pečení perníčků perníčky recepty jak dlouho se pečou perníčky jak zdobit vánoční perníčky pernicky na vanoce recept vánoční cukroví perníčky teplota peceni pernicku perníčky recept kdy začít péct perníčky čím potřít perníčky po upečení potírání perníčků po upečení
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, med, vejce, žloutek, soda jedlá, koření do perníku, rum, kakao, žloutek, bílek, cukr moučkový, solamyl
Perníčky naší Haničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQJM
219 názorů