Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: rodinný recept, toto jedlo sa u nás podávalo na zabíjačke k obedu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2019 02:52
26. 11. 2019 02:50
25. 11. 2010 03:47
24. 11. 2010 21:06
24. 11. 2010 20:58
24. 11. 2010 17:57
24. 11. 2010 17:54
24. 11. 2010 17:53
Peču takto ořez dost často, ještě jemně posypu mletou paprikou - kosti se dají koupit v řeznictví.
24. 11. 2010 17:44
(Veľký) Žitný ostrov (maď. Csallóköz) je najväčší riečny ostrov v Európe a zároveň je najväčšiou zásobárňou pitnej vody v strednej Európe[1].
Na juh od neho sa nachádza tzv. Malý Žitný ostrov.
Ale toto sa varí všade pri zabíjačkách, nielen v rodine M.
24. 11. 2010 17:38
Výraz "žiný" mi nic neříká
A čím se takto pečené maso či ořezy liší od jinde pečeného masa?
Myslím, že to není žádná krajová ani rodinná specialita, ale běžně používaný způsob úpravy.
24. 11. 2010 17:08
24. 11. 2010 16:59
24. 11. 2010 16:58
24. 11. 2010 16:42
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 2 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 3 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 3 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 4 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 4 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 6 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 7 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
16 nejlepších receptů na zpracování zabijačkových pochoutek: Necháte se inspirovat?
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Další recepty
Tématické fráze: zabijačkové recepty zabíjačkové speciality recepty zabijackove speciality zabijačkové zelí žitný ostrov zabíjačkové speciality-recepty slovenské speciality recepty žitný ostrov slovensko recepty na zabijačkové speciality zabijacka recepti recepty na zabíjačku recepty na zabíjačku zabíjačkové speciality recept zabijačkové zelí recept zabíjačkové pečené maso pecene maso zabojackove slovenské zabijačkové speciality recepty zabíjačkových specialit recept na zabijačkové speciality speciality zabíjačka
Suroviny: kosti vepřové, plecko, sůl, česnek, voda, brambory, kmín celý, cibule
Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wk9R
14 názorů