Nakládaný losos s hořčičným dresinkem
Suroviny
Porce: Podle velikosti filet
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Po rozbaleni alobalu ryba nevypada moc vabne, kopr takrka zmizi a vytece trochu bile stavy, mix cukru, soli a citronu, co se nestihne vstrebat.... Ryba je velmi krehka a kdo nevi, ze je syrova, nic nepozna. Recept je odkoukany od kucharu z hotelu Hilton
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 12. 2010 00:14
Ještě bych dodal, že je dobré vytahat kosti. Ono jich ve filé moc (obvykle) není, ale přesto. Když po filé přejedete rukou, krásně je nahmatáte. A pak, kleště s plochými čelistmi jsou ten správný nástroj. Nejde to ztěžka, ale prsty není za co chytit. Pokud jde o tu čerstvost, tak tu bych moc nedoporučoval. Ryby mívají v sobě parasity a 7 dní zmrazení je spolehlivě zabije.
Ono je to vůbec mezinárodní jídlo: Gravlax se mu říká v Americe, Gravet laks v Norsku, Gravet lax (laks) ve Švédsku a v Dánsku, Graflax na Islandu, a Graavilohi nebo Tuoresuolainen lohi (pohřbený losos), podle středověkého způsobu přípravy, kdy ho zahrabali do písku nad hladinou přílivu.
Tento způsob je podle literatury (já to neviděl) stále používán na Islandu na přípravu Hákarl ,(zkamenělý žralok), Rakfisk (shnilá ryba) v Norsku a Surströmming (kyselý herinek) ve Švédsku. Tolik Vikipedia.
A osobní - já k němu ten dresink nemusím, ono je to dobré s baketkou jen tak.
Ono je to vůbec mezinárodní jídlo: Gravlax se mu říká v Americe, Gravet laks v Norsku, Gravet lax (laks) ve Švédsku a v Dánsku, Graflax na Islandu, a Graavilohi nebo Tuoresuolainen lohi (pohřbený losos), podle středověkého způsobu přípravy, kdy ho zahrabali do písku nad hladinou přílivu.
Tento způsob je podle literatury (já to neviděl) stále používán na Islandu na přípravu Hákarl ,(zkamenělý žralok), Rakfisk (shnilá ryba) v Norsku a Surströmming (kyselý herinek) ve Švédsku. Tolik Vikipedia.
A osobní - já k němu ten dresink nemusím, ono je to dobré s baketkou jen tak.
1. 12. 2010 23:21
Daniellko, no právě, proto jsem pospíchala, abych ho honem dala
1. 12. 2010 23:14
Bibinko, dekuji, ten prvni je cenny
1. 12. 2010 23:12
Daniellko, vypadá to a bude to jistě hodně jedlé a rychlé, dávám ti 1.bod
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 18 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 23 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 3 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 7 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 9 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 11 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 11 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 11 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 11 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čím naplnit palačinky, abychom obměnili jídelníček? Na výběr máme náplně sladké i slané
Jak naložit rajčata do oleje. Ochucené bylinkami, česnekem a chilli papričkami skvěle chutnají a jsou oblíbeným jedlým dárkem
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: losos recepty od pohlreicha losos na vánoce jak připravit lososa losos jamie oliver losos losos recepty gravet laks dresink k lososovi jamie oliver recepty losos marinovaný losos s koprem syrový losos losos gravlax pohlreich dresing k lososovi losos recepty jamie oliver nakládaný syrový losos dresign na lososa nakládaný losos v kopru jamie oliver pečený losos losos jamie oliver losos recepty vánoce
Suroviny: losos, kopr, sůl, cukr, pepř mletý, olej olivový, citron, majonéza, jogurt, hořčice pikantní
Nakládaný losos s hořčičným dresinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YMW0
19 názorů