Ořechový zákusek
Ořechové těsto s chutí po silné kávě, nahoře pak sladká a křupavá čokoláda. A mezitím jemný máslový krém dochucený rumem. Přesně to je ten chuťově vyladěný moučník, který se podává po nedělním obědě.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 22 968 kJ / 5 490 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,33 g |
Tuky | 306,40 g |
Vláknina | 12,30 g |
Cholesterol | 1,69 g |
Sodík | 628 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 594,53 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zlatý klas v Čechách možno nahradiť Krémovým práškem, je to to isté, vyrába ho Amylon.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 5. 2022 21:58
23. 5. 2022 20:08
21. 5. 2022 07:27
16. 1. 2011 15:30
http://ke.potraviny.eu/sypke-a-tekute-potraviny/po...
V Čechách ho nedostať, ale Amylon vyrába podobné pod názvom Krémový prášek, ten dostať.
Zlatý klas nie je to isté, čo vanilkový puding, už svojou hustotou sa líši, preto ak nedostanete Krémový prášek, nastavte kopcovitou lyžicou Solamylu alebo pridajte pol balíčka pudingu na rovnaké množstvo tekutiny.
Zlatý klas sa používa v troch hustotách, najredší na dukátové buchtičky, hustejšie krémy do plniek, koláčov...
Ak máte možnosť ísť na Slovensko, alebo tu niekoho máte, doporučujem kúpiť, nedá sa nahradiť pudingom. Nosím ho dcére do Prahy vždy do zásoby, u nás ho vyrába Oetker, škoda, že v Čechách ho nedostať.
16. 1. 2011 07:46
24. 12. 2010 18:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 30 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 51 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Jak uchovat a zpracovat ořechy. Vyzkoušejte rady a tipy na jejich využití
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: zákusky recepty ořechové zákusky nejlepší zákusek nejlepší zákusky recepty ořechové moučníky italské zákusky recepty zákusek luxusní zákusky recepty zákusky s ořechy nejlepší zakusky orechovy moucnik krémové zákusky recepty na nejlepší zákusky nejlepší zákusek recept recepty zakusky luxusní recepty na moučníky a zákusky nejlepsi recepty na zakusky recepty na zakusky italské zákusky nejlepší zákusky recept
Suroviny: vejce, káva černá, cukr moučkový, ořechy mleté, prášek do pečiva, mouka polohrubá, mléko, zlatý klas, mouka hladká, cukr, máslo, rum, poleva čokoládová
Ořechový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PYWA
6 názorů