Troubovatá dršťkovka
Suroviny
Porce: 10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 840 kJ / 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,73 g |
Tuky | 33,91 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 333 mg |
Sodík | 300 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 64,99 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Dodatek: Uvařte si tuto polévku v kterýkoli čas. Jde jen o to aby v troubě spočinula na těch 8 hod. A i to je zcela individuelní. Konzumovatelná je jistě už dřív. Zvlášť v případě předvařených dršťek. Ale uvedený čas jí rozhodně neublíží, spíš naopak. Dodatek dodatku: Při kontrolním vaření jsem neměl vývar ani masox. Použil jsem čistou vodu. Pro vůni jsem dal 140 g uzeného které mi přečuhovalo z hrnce na úplně jiné vaření. Ráno kvůli referencím povinně ochutnali další dva přítomní. Létaly jen superlativy a došlo ke změně ranního menu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 6. 2017 18:20
Já používám jen předvařené. Vím, že se syrovými je soustu práce a vaření v několika vodách.
10. 6. 2017 18:10
Tak jsem si ho upravila podle svého - snad pomůže i někomu dalšímu:
Z tuku a 2 PL mouky připravit tmavou jíšku, přidat k ní kmín a nechat rozvonět. Pak přidat drobně nakrájenou cibuli i kořenovou zeleninu a orestovat. Zalít studeným vývarem a za občasného míchání přivést k mírnému varu. Pak přidat nové koření, kousky rajčete, stonky libečku a mletou papriku. Přiklopit poklicí, NEMÍCHAT!!!
Po chvíli osolit a zahustit záklechtkou ze 3 PL mouky a 2 dl vody. Vypnout zdroj tepla, vložit nakrájené syrové dršťky, doplnit vodou do objemu 3 litrů a hrnec vložit do trouby se zapnutým spodním ohřevem a rozehřáté na 90°C. V troubě ponechat po dobu 8 hodin!!!
28. 2. 2011 08:16
Když jsem uviděl ten epos načtený na stránce, tak jsem ho chtěl dát smazat. Ale to už byly kladné ohlasy. Nechal jsem ho tady jako odstrašující příklad a nejdelší recept na jídlo co tu asi je. Dík
26. 2. 2011 20:28
26. 2. 2011 19:59
26. 2. 2011 19:30
26. 2. 2011 19:00
26. 2. 2011 18:34
26. 2. 2011 18:30
26. 2. 2011 18:07
26. 2. 2011 18:03
26. 2. 2011 18:02
26. 2. 2011 17:39
26. 2. 2011 16:33
26. 2. 2011 16:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 13 hodinami
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno před 15 hodinami
Škvarkové bulky
Přidáno před 16 hodinami
Jednoduchá pomazánka z tvarůžků
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem
Elivet uvařila před 8 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Kacora13 uvařila před 10 hodinami
Domácí rizoto
honza3792 uvařil před 11 hodinami
Dvojctihodné koláčky
Modraska uvařila před 12 hodinami
Medová kachna
ZdeLena uvařila před 12 hodinami
Uzená zeleninová polévka
Gregusa uvařila před 16 hodinami
Těsto na pizzu
Pandyss uvařil před 17 hodinami
Vepřové kousky na kmíně
Jan Nemec uvařila před 17 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí dršťky čištění čištění drštěk dršťky čištění dršťkovka z čeho jsou dršťky z čeho je drstka čištění hovězích drštěk jaká mouka na zahuštění omáčky staré kuchařky cistění drštěk drštková polévka v pomalém hrnci čištění syrových drštěk jak upravit dršťky čištění hovězích drsek hovězí dršťky - čištění pomer ingreienci pro drstkovou polevku žinýrovat se vyškvařené sádlo příliš řídké proc je vyskvarene sadlo ridke vyroba drstkove polivky jak se perou drštky
Suroviny: dršťky, tuk, mouka hladká, vývar, cibule, celer, petržel, mrkev, sůl, paprika sušená sladká, kmín celý, koření nové koření, rajče, libeček
Troubovatá dršťkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVQ2
26 názorů