Půlroční koláčky
Půlroční koláčky pekly už naše babičky, dost možná i prababičky. Tradičně se pečou v mini verzi na svatební hostinu, ale můžete si je doma připravit s rodinou i jen tak na chuť. Těsto obsahuje droždí, přesto se nenechává kynout.
Suroviny pro 50 kusů
50 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 14 479 kJ / 3 461 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,43 g |
Tuky | 177,10 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 524 mg |
Sodík | 954 mg |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 373,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je nutné pracovat rychle a těsto odkládat do chladu, protože rychle kyne a pak by se při pečení šátečky otevíraly.
Z toho důvodu také není dobré používat na zpracování těsta pekárnu.
Tyto koláčky velmi dlouho vydrží a jsou velmi křehké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 5. 2014 21:55
24. 5. 2014 21:49
Dávam bod, škoda, že môžem dať len jeden.
23. 11. 2013 17:19
30. 3. 2013 14:01
Zase som siahla po tvojom recepte, urobila som malú zmenu, dala som 200 g masla a 50 g stuženého tuku, kdesi som čítala, že je dobrý do kysnutého cesta. Robila som klasické koláčky, dovnútra tvaroh a von povidla, na vrch posýpka. Do pondelka budú krásne uležané. Ochutnávka dopadla skvele!
11. 10. 2012 19:56
kdyby šlo podruhé bodovat,dala bych opět bod
3. 3. 2012 19:11
10. 4. 2011 20:59
proč "půlroční" u nás by nevydržely ani půl dne
jahoda:takto "nic moc" bych chtěla umět fotit
10. 4. 2011 18:14
Kynuté věci u nás moc neletí, ale toto těsto mi právě proto vyhovovalo. Žádná práce a koláče raz dva na stole
Plnila jsem tvarohovou a ořechovou nádivkou s rybízem.
Díky za recept13 a fotku, ale není nic moc.
8. 4. 2011 21:57
7. 4. 2011 17:14
7. 4. 2011 16:54
Foto prikladám. Ešte by som v recepte uvítala, na akú hrúbku to asi vaľkáš ty, ja som robila cca 3 mm.
Je to výborné, vďaka za dobrý recept! Šátečky som plnila tvarohom, rohlíky lekvárom - povidla.
3. 4. 2011 13:15
3. 4. 2011 08:29
3. 4. 2011 08:19
3. 4. 2011 07:35
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 8 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 14 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 37 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 53 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Co s kroutícím se papírem na pečení. Stačí použít jednoduchý trik
Další recepty
Tématické fráze: koláčky s práškem do pečiva jak uchovat koláče půlroční svatební koláčky puroční kolače rychlé koláčky půlroční šátečky koláčky z prášku do pečiva koláče které dlouho vydrží koláčky které dlouho vydrží jak uchovat svatební koláčky nekynuté koláčky koláčky které vydrží jak dlouho vydrží svatební koláčky křehké svatební koláčky svatebni kolacky pulrocni trvanlivost svatebních koláčků jak uchovat kynuté těsto jak uchovat koláčky pulrocni testo jak uchovat svatební koláče
Suroviny: mouka hladká, tuk, droždí, kypřící prášek, vejce, cukr, sůl, mléko, povidla švestková, cukr moučkový
Půlroční koláčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EZVY
37 názorů