Višně ve vodce
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 685 kJ / 4 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
Tuky | 4,50 g |
Vláknina | 12,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 681,25 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 2. 2019 19:26
Merylas: Já je mám, jako podešev.
12. 2. 2019 20:51
Veronika.Hrozna: Tak to je záhada i pro mě. Mám ještě pár sklenic višní naložených v alkoholu, tak jsem je omrkla. Višně určitě nejsou scvrklé tak, že by se nedaly použít. Tak si taky myslím, že to bude třeba odrůdou.
12. 2. 2019 13:23
casino: jednou jsem je dělala, ale s marcipánem, jako dárek do kytice k padesátinám. Na to, co to dalo práce, je snědli, nechci užít hrubší slovo, na můj vkus příliš rychle. Ale to je asi 15 let.
12. 2. 2019 13:15
Veronika.Hrozna: asi i dost záleží na odrůdě višní. Já nakládám zpravidla 3 čtyřlitrovky ze dvou stromů. Část je víc, část míň scvrklá. Takové množství samozřejmě v kuchyni neupotřebím, je to i pro mlsné huby otce, manžela i zetě. Dávám 2/3 vínovice a 1/3 rumu. Je to dost " ožralé"
12. 2. 2019 09:43
casino: Mě to právě chutná, jak to chytne hořkost a chuť od pecek! Sto lidí , sto chutí! Bublaninu taky dělám s peckami, kvůli té chuti od pecek.
12. 2. 2019 09:36
hospodyne: Tak ty moje ne, je to jako žvýkačka! Úplně tuhé. Když to vypeckuju, tak zůstane jen ta tuhá slupka. Asi to sleju a zůstane aspoň višňový likér. Ještě, že jsem neudělala víc, mám jen 10 malých skleniček.
11. 2. 2019 22:59
hospodyne:
S tím cukrem jste velice blízko klasické výrobě https://www.toprecepty.cz/recept/41293-prave-visne...
Veronika.Hrozna:
Rok se dají skladovat, ale po delší době to chytne příliš šmak po peckách a už to není prvotřídní
S tím cukrem jste velice blízko klasické výrobě https://www.toprecepty.cz/recept/41293-prave-visne...
Veronika.Hrozna:
Rok se dají skladovat, ale po delší době to chytne příliš šmak po peckách a už to není prvotřídní
11. 2. 2019 22:41
Veronika.Hrozna: myslím, že je naopak do kuliček můžete zabalit. Já je do dezertů používám hodně často a musím je chránit před chlapy, protože mi na ně chodí. Višně naložené do alkoholu scvrknou vždy, je potřeba je před zalitím pořádně prosypat cukrem, tím se to trochu zmírní. Na dezertech pro dospělé je to lákavé zpestření.
11. 2. 2019 22:24
casino: Aha! Tedy žádné dlouhé skladování višní! Uff! Měla jsem v plánu kokosové kuličky, ale ....... to tam nemohu dát! Jinak ten perník, co jsem pekla , doznal vaší karamelové šlehačky a ovoce /tam jsem chtěla dát i ty višně/! Tak jsem dala jenom kousek pomeranče a kolečko banánu vymáchané v dortovém želé.
11. 2. 2019 20:11
Veronika.Hrozna:
Elementary, milá Watsonová
No, patrně jde o difuzi přes polopropustnou blánu a dochází k vyrovnání koncentrace do rovnovážného stavu
Nebo, laicky řečeno: alkohol vysušuje
Elementary, milá Watsonová
No, patrně jde o difuzi přes polopropustnou blánu a dochází k vyrovnání koncentrace do rovnovážného stavu
Nebo, laicky řečeno: alkohol vysušuje
11. 2. 2019 19:49
Tento recept jsem dělala v létě. Teď včera jsem višně otevřela a jsou celé scvrklé, i když byly po celou dobu v rumu a vodce. Neumím si to vysvětlit. Záhada. Byly ve sklepě, tam je chladno a tma.
3. 7. 2018 08:18
Simona Skolakova: Simi, děkuji za důvěru a taky mám naloženo podle různých receptů .
2. 7. 2018 23:22
Tak jsem dnes založila na višně ve vodce podle tohoto receptíku,tak jsem zvědavá jak to dopadneAle né jen tento,udělala jsem podle vícero receptíkutak jen pak testovat ,který je lepší
24. 3. 2010 23:03
Václave
18. 3. 2010 08:24
Říkáme"Ovoco co se zdá, ale zradí" .HI HI. Už pár přátel jse nachytal na tu vodičku, že nevěděli, která bije. HI HI. +bodík 2
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 14 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 20 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 43 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 59 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
V době respiračních onemocnění hraje důležitou roli vitamín C. Proč zrovna on? A skutečně je jeho bohatým zdrojem citron?
Další recepty
Tématické fráze: zavařování višní višně třešně ve vodce recepty z višní jak udělat višně v rumu co udělat z višní višně zavařování co z višní višně s vodkou visne s rumem domácí griotka z višní zavařování višně višně recepty visne v alkoholu višně recept naložené višně v alkoholu zavařování višní s rumem recept na sušené višně recept na zavařování višní švestky ve vodce
Suroviny: višně, cukr krupice, vodka, rum, koření hřebíček, skořice celá
Višně ve vodce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxYG
15 názorů