Králík na smetaně po staročesku
Králík na smetaně po staročesku vás nezklame, pokud hledáte nenáročný recept na výborný rodinný oběd. Maso je potřeba naložit den předem, aby zkřehlo a nasálo tu správnou chuť. Druhý den ho stačí upéct, připravit přílohu a můžete servírovat.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Původně jsem chtěla přidat pouze fotku, ale tuhle klasiku jsem zde nenašla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2023 09:07
výborné
29. 3. 2023 07:10
Gregusa: zahušťují stejne
22. 1. 2023 16:28
Vynikající. Akorát jsem nezahušťovala. Všichni se zalizovali.:
19. 8. 2022 00:23
Pěkný recept, ale to zahušťování je zbytečně složité. Žádné zahušťování moukou ve vodě. Úplně stačí kysanou smetanu naředit mlékem a zamíchat do ní mouku. Potom po částech přidávat do omáčky, která ovšem už musí být dostatečně slaná, pak nehrozí, že by se srazila. Sůl, to je ten fígl.
9. 11. 2017 11:11
Prosím pěkně, na kolik cca stupňů péct a jak přibližně dlouho? Králíka budu péct poprvé, tak vůbec netuším. Moc děkuji a už se těšíme na tu dobrotu. Už je od včerejška naložen.
14. 1. 2017 13:35
Jana Š.: Při pečení průběžně určitě podlévám a omáčku určitě moukou nazahušťuji. Je to mé oblíbené jídlo už od dětství
8. 12. 2016 09:06
Lena: Pod poklicí
7. 12. 2016 22:56
Mohu se zeptat, zda pečete v zavřeném pekáči nebo bez poklice? Díky moc,králík už je naložen a zítra se těším až ho šoupnu do trouby
9. 10. 2016 21:32
PRFEKTNÍ RECEPT---DĚKUJI A GRATULUJI.
25. 3. 2016 20:41
Huráááá včera jsem dostala domácího králíčka,a tak jsem hned vyhledala tento recept,....naloženo a zítra ho strčím do trouby,už se těším jak bude synovi chutnat
24. 7. 2015 13:03
Jana Š.: teda nezlobte se, ale hned ve 2.odstavci je věta: "Druhý den přidáme sádlo a za neustálého podlévání maso pečeme až změkne.". Chce to důkladněji číst.
24. 7. 2015 12:25
Dobry den, dneska jsem delala kralika podle tohoto receptu. Uz od zacatku tam neni o podliti ani carka, ale i presto jsem to podlila sklenici vody, nedokazu si predstavit, jak by se to peklo na suchu. Po dopeceni tam zustala jen zelenina bez tekutiny, ktera po rozmixovani a pridani horcice a zakysane smetany byla hodne husta. Tak nevim, co se na tom ma jeste zahustovat moukou? Pridala jsem jeste sklenici vody a 2 kelimky sladke smetany , nic jsem nezahustovala a konecne to vypadalo jako omacka, tak se chci zeptat, opravdu to delate bez jakekoli tekutiny a jeste to zahustujete?
1. 2. 2015 18:18
Moc pěkný recept, v týdnu podle něj připravím obídek
16. 6. 2014 07:32
Jana Remkova: vypadá to moc hezky
13. 6. 2014 23:59
Irule: klasické hrníčkové a v nich je kousek kapie nakrájené nadrobno a petrželka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Paprika z horkovzdušné fritézy zapečená s uzeným, bramborovou kaší a sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Povidlové taštičky podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 11 hodinami
Kurkumačka s kroupami
Přidáno před 17 hodinami
Salát z kuskusu a bylinek a la Taboulé
Přidáno před 17 hodinami
Jarní vietnamské závitky
Přidáno před 19 hodinami
Francouzský toust (toast)
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková bábovka s mákem
mottack uvařila před 7 hodinami
Plněné tyčinky z listového těsta
Zandulka uvařila před 8 hodinami
Francouzské palačinky
jprazak uvařila před 8 hodinami
Houbové rizoto
Mayhem uvařila před 8 hodinami
Houbový pekáček
PalkoKa uvařila před 9 hodinami
Tvarohové knedlíčky v jahodové omáčce
kraloja uvařila před 9 hodinami
Vepřové plátky s nivou v alobalu
learos uvařila před 9 hodinami
Pavlova
AdelaMalecova uvařila před 10 hodinami
Španělský ptáček
BarkaSvob uvařila před 10 hodinami
Houbová omáčka s muškátovým oříškem
kristeena uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Králík v marinádě podle starověkého receptu je báječně šťavnatý a křehký, sladkokyselá omáčka k němu skvěle ladí
Stahování králíka krok za krokem: Poradíme, jak na to a na co si dát pozor
MasterChef Česko: Jak na nejlepšího králíka na paprice? Omáčce prospěje jeden fígl navíc!
Další recepty
Tématické fráze: králík na smetaně kralik na smetane recept recepty králík na smetaně recept králík na smetaně recept na králika na smetaně recept kralik na smetaně recept jednoduchy recept na králíka králík na smetaně videorecept králík na smetaně - videorecept recepty s králíkem recep na kralika jednoduchý králík na smetaně králík recept na smetaně králík na smetaně recepty králík recepty příprava králíka na smetaně příprava králika domácí králík na smetaně králík recep top recepty kralik
Suroviny: maso králičí, slanina uzená, ocet, sůl, pepř, petržel, mrkev, celer, cibule, cukr, sádlo, smetana zakysaná, koření nové koření, pepř, bobkový list, šťáva citronová, cukr, mouka hladká, hořčice
Králík na smetaně po staročesku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BQ62
43 názorů