"Sachr" dort
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 17 322 kJ / 4 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,78 g |
Tuky | 166,76 g |
Vláknina | 14,70 g |
Cholesterol | 1,81 g |
Sodík | 653 mg |
Sůl | 1,36 g |
Sacharidy | 567,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to taková variace na Sacher (z vytrženého ústřižku z nějakého časopisu), jehož pravý recept jen tak někdo nezná, je tajný. Recept mám z ústřižku z nějakého časopisu (prý recept od Dády Patrasové), kde byl i rozpis na polevu (já dala koupenou):
300 g polomléčné čokolády + 250 ml smetany ke šlehání.
Komu se zdá, že by mohl být dort příliš sladký, sníží dávku cukru o 50 g - ale jak píšu v komentáři, nám chutnal a moc....
Ze zdejších čokoreceptů je tomuhle asi nejvíc podobný zizalin:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 2. 2013 13:36
chtěla bych se zeptat, mám malou dortovou formu, nebude mi to "překpovat"?? na jak velkou formu je tento recept?
7. 1. 2013 19:41
Veronika.Hrozna:Dneska jsem nevydržela a slupla jsem už dva kousky !
A dneska se mi opravdu zvlášť povedl ! Je tak dobrý,že je ho škoda sež...!
A dneska se mi opravdu zvlášť povedl ! Je tak dobrý,že je ho škoda sež...!
30. 11. 2012 16:12
lucie:Ahá,no ,ale papáníčko je to nádherné.Já když vydržím,tak si dám až na druhý den ,aby odpočal -ten je
30. 11. 2012 16:07
Veronika.Hrozna: já jsem ho viděla. Ale to už bylo pozdě. A sníh byl na jedničku, mísu jsem taky otáčela
30. 11. 2012 15:57
lucie:Škoda ,že jsi neviděla přispěvek,který byl níže,kde jsem celý postup šlehání už psala ,také na dotaz od začínající kuchařky. No a to je hlavní,že se to sní ,a ne vyhodí. Příště si dej záležet i na snéhu i na šlehání másla s cukrem.Sníh musí být úplně tuhý až se dělají kopečky,a když převrátíš mísu,tak tam musí držet jako přibitý.Tenhle dort je vynikající,ale na přípravu je fakt potřeba otrocky dodržet receptík. Čokoládu na něj také rozpouštím tak,aby dno hrnce nebylo ve vodě ,ale jenom v páře,potom je vláčnější a jde líp zašlehat.
30. 11. 2012 13:35
Veronika.Hrozna:nee, v pohodě já už jsem to měla stejně v troubě ale jíst se to dá kupodivu :D
30. 11. 2012 11:04
lucie:Moc se omlouvám,ale jednoduše jsem nestihla odpovědět dřív,a velice mě mrzí,že místo tak dobrého dortu nemáš nic. Neboj to se poddá,každá tím prošla, než vzniklo něco k snědku !Já obzvláště.
30. 11. 2012 10:04
Veronika.Hrozna:ano... to se mi právě stalo :D .... nevadí, pro příště budu vědět děkuji
29. 11. 2012 19:37
lucie:Milá Lucinko pokud v tom je cítit ten cukr a není rozpuštěný v másle, tak se muže stát,že místo dortu upečeš placku.
29. 11. 2012 17:41
Veronika.Hrozna:dobrý den, vadí když z toho vůbec není krém a je to jenom smíchané dohromady? má to jinou chuť? ( sníh jsem samozřejmě udělala )
Veronika.Hrozna:
Veronika.Hrozna:
16. 9. 2012 14:26
Markéta:Dáš si do mixéru změklé máslo a trošku ho metlou nebo vidličkou rozšleháš,rozetřeš a pak přidáš práškový cukr bez hrudek prosátý. Potom spolu všechno šleháš tak dlouho až se ten cukr rozpustí v másle ! Zkusíš ochutnáním.Pokud tam ještě je ten práškovej cukr cítit, jako prášek, tak šleháš dál.Z toho si nic nedělej ,že jsi začátečník a ptej se ! Já také nevěděla nic o vaření a pečení velice dlouho!
16. 9. 2012 10:58
Jak tam je to utřeme cukr s máslem do pěny tak do jaké pěny možná je to primitivní otázka ale sem začázečník
25. 6. 2012 15:45
Veronika.Hrozna: to jsem moc ráda a děkuju
25. 6. 2012 15:44
Přidávám fotečky a je opravdu skvělý !
17. 4. 2012 19:03
Bibinka:Je skvělý a dokonce se mi podařilo asi 6 kousku ukrást a odložit do mrazáku - zázrak !Dneska jsem ho vybrala z mrazáku a je jako čerstvý! Díky za skvělý recept.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 18 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 22 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 3 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 7 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 9 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 11 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 11 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 11 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: sachr dort sachr dort recept sachr recept sachr sachr dort kluci v akci recept na sachr dort dort sachr sacher dort kluci v akci sachrův dort kluci v akci pravý sachr dort recept recept na sachr sacheruv dort kluci v akci krém do sachr dort recept recept sachr rychle dorty sachr recept na pravy sachr dort dort sachr recept sachrův dort recept dort recept recept sachr dort
Suroviny: čokoláda hořká, čokoláda mléčná, mouka polohrubá, cukr písek, vejce, máslo, marmeláda meruňková, poleva čokoládová
"Sachr" dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7O7y
66 názorů