Větrníky podle tety
Suroviny
Porce: věnečků cca 50,větrníků cca17-20
Nutriční hodnoty
Energie | 8 169 kJ / 1 952 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,97 g |
Tuky | 48,75 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 764 mg |
Sůl | 2,03 g |
Sacharidy | 297,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept mám od tety, která peče na objednávku(dorty, cukroví, zákusky...) Teta plní druhý den, já po vychladnutí, abych to měla rychleji za sebou:-)))) Když dělám věnečky, dávám 1 l mléka, 4 pudinky, 1/2 másla, cukr dle chuti (protože jsou menší a více se toho spotřebuje). Poslední dobou přidávám šlehačku (myslím tím na šlehání-dám krém a na něj ušlehanou smetanu). Dobrou chuť:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 5. 2012 12:34
14. 5. 2012 11:50
A úplně by mi stačila odpověď "ano, dávám jen 62,5 g".
U rcp, který jsi zmiňovala, mě to 1 máslo nezarazilo asi proto, že poměr surovin byl přibližně stejný, jaký znám.
Jinak u Tvého rcp se mi líbí, že je v krému tak málo tuku a ráda ho vyzkouším.
13. 5. 2012 21:21
13. 5. 2012 21:12
13. 5. 2012 17:05
Já to nevážím, dávám od oka - necelý 1/2 l mléka na 1 pudink a cca 150 - 200 g másla a vůbec krém není tekutý.
Určitě ale bude lepší, budeš-li v receptech používat gramáž místo 1/2, 1/4,... Vždyť i máslo se prodává v různé gramáži - 250 g, 200 g, 125 g.
13. 5. 2012 15:09
13. 5. 2012 10:54
-------------------------
Můžeš v receptech raději používat gramáž, aby nedošlo k mýlce?
12. 5. 2012 21:52
12. 5. 2012 16:54
12. 5. 2012 00:00
11. 5. 2012 20:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 10 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 11 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 11 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 12 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Další recepty
Tématické fráze: náplň do větrníků zakusek větrník cukroví větrníky cukrářská náplň do větrníků zákusky větrníky zákusek větrník recept větrník zákusek cukroví větrníky na plechu větrníky napln náplně do větrníků cukrárské větrníky cukroví větrník větrnik zakusek recept jak se dela vetrnik recept větrníku zákusek větrníky cukroví zákusky větrník větrníky zákusky cukrarsky vetrnik cukroví-větrníky
Suroviny: voda, mouka hladká, vejce, prášek do pečiva, tuk 100%, mléko, pudink vanilkový, máslo, cukr, aroma, šťáva citronová, cukr moučkový, poleva cukrářská
Větrníky podle tety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jz6P
11 názorů