Croquembouche
Croquembouche je z francouzského "croque en bouche", což doslova znamená "křupnutí v puse". Ptáte se proč? Je to vysoký kužel tvořený profiteroly a ozdobený karamelem, takže když kousnete do jednoho z profiterolů, je nejdřív křupavý, pak měkký a pak krémový.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 27 924 kJ / 6 674 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,65 g |
Tuky | 332,84 g |
Vláknina | 4,52 g |
Cholesterol | 2,85 g |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,54 g |
Sacharidy | 809,74 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
catalinapece.blogspot.cz/2011/05/croquembouche-piece-montee.html
ano, recept mám z tého stránky (skvělé komentáře, skvěle popsané, skvělé recepty)
Můj Croquembouche jsem stvořila za 6 hodin.
Jahodový krém je trochu řidší kvůli jahodovému pyré. Práce s ním znamená nepořádek kolem, ale po naplnění z profiterolů naštěstí nevytéká. Já ho chladila přes noc, aby byl co nejztuhlejší.
Oba krémy jsou poměrně sladké, ale to je jedině dobře! Samotné choux kuličky "ukradnou" velkou část této sladkosti a dohromady to bude sladké tak akorát - ne moc, ne málo.
Karamelový i jahodový krém lze udělat den předem.
Můj papírový kužel byl vysoký asi 30 cm a základna měla okolo 15 cm. Použila jsem, tuším, zhruba 80 malých profiterolů, což je přesně množství, na které vám vystačí těsto. Můžete si udělat těsto radši na dvakrát, abyste si byli jistí, že vám pak nebudou profiteroly chybět. Nenaplněné zbylé "profiteroly" pak dáte jednoduše zamrazit a můžete je kdykoli použít.
Zajímá vás, jak se to vlastně pak jí? Jednoduše si odlupujete jeden profiterol a pak další a další a další, až tam nezbyde žádný. Díky pečícímu papíru je velmi snadné profiteroly odloupnout, aniž byste si odtrhli i kus papírového kuželu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2012 13:56
8. 6. 2012 15:33
8. 6. 2012 15:31
8. 6. 2012 15:27
8. 6. 2012 15:05
8. 6. 2012 09:00
8. 6. 2012 08:24
7. 6. 2012 22:52
7. 6. 2012 21:37
7. 6. 2012 21:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 13 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 18 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 2 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 5 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 6 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 6 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: crockenbush croguembouche crocenbush crocambuche crocenbusch crockenbouche krokánbuš krokenbush crocant krokan bush catalinapece crocambouche crockenbusch dort croquembouche crockenbush recept crockenbouche recept croquebouche croquenbouche catalinapece.blogspot.cz croqembouche
Suroviny: mléko, máslo, sůl, cukr krupice, mouka hladká, vejce, mléko plnotučné, škrob kukuřičný, cukr krupice, vejce, žloutek, máslo, lusk vanilkový, cukr krupice, smetana ke šlehání, smetana kysaná, extrakt vanilkový, sůl hrubá, cukr krupice, sirup kukuřičný, voda
Croquembouche
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLqB
10 názorů