Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 522 kJ / 842 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,14 g |
Tuky | 35,32 g |
Vláknina | 11,21 g |
Cholesterol | 767 mg |
Sodík | 884 mg |
Sůl | 2,06 g |
Sacharidy | 90,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tato staročeská polévka je vskutku vydatná, ale myslím, že patří na sváteční stůl.
Inspirovala jsem se receptem ze stránek Apetitu a zrovna včera vařil podobnou polévku Pavel Vítek ve VIP Prostřeno.
Přidávám 2 kaldouny, které jsou již zde, ale každý je trochu jiný.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 4. 2023 11:23
ing.zdenek.trojan@seznam.cz: Díky moc
18. 4. 2023 11:18
Lahodná
19. 6. 2013 11:00
janatka:Ivetko, já si až teď všimla, žes připravovala tuhle polévku. Moc děkuju za fotečku a vyzkoušení
15. 6. 2013 23:54
Vařila jsem z krůtích drobů,zahušťovala jsem jíškou a přidala strouhání.byla skvělá.Viděla jsem ji v pořadu prostřeno,tak musela být vyzkoušená.
17. 12. 2012 09:48
Díky všem za zájem o recept, je sice trochu časově náročnější, ale určitě se vyplatí jej zkusit připravit
12. 12. 2012 00:15
krásná polévečka a určitě vynikající
11. 12. 2012 21:37
Milovaná polévka,dělávám také bez knedlíčků.Už moje bábi ji vařívala,když jsme přišli ,, z venku promrzlí "zahřála a zasytila .Klidně někdy použila i droby z domácí slepice či husy.Super polévka.
11. 12. 2012 21:35
1974andrea: kouknu, díky
11. 12. 2012 21:34
Luxus
11. 12. 2012 21:33
varilamyskakasicku:To tady psala Dana61, že to tak dělá Zrovna u jednoho z přidaných podobných
11. 12. 2012 21:33
1974andrea: Ty jsi ale Andy, jednou psala, že na polévky moc nejsi, to asi manžel spíš viď?
11. 12. 2012 21:31
Tchyně, ještě udělala takové to své - nějaké pěkné nudlové těstíčko, z něho udělala takové trubičky do spirálky, dělala je přes struhadlo, kde je rovnou zamáčkla a pak je dala vařit, bylo to moc dobroučké, už jsem to pak nikde nikdy neviděla, ale juknu do stařičké kuchařky dala bych si ji, ale tato polévka byla u tchyně vždy přímo jídelní dar
11. 12. 2012 21:25
maris: souhlas, my to máme tak, jak píšeš, naučila nás to babička, prababička ji také tak dělala, má maminka také,´teď už i děti ji tak vaří
11. 12. 2012 20:46
1974andrea: máš pravdu Andry s Tvou kuchyní by se mi u Vás moc líbilo, protože ty jsi paní kuchařka
11. 12. 2012 20:33
Kaldounová patří u nás k nejoblíbenějším, ale bez játrových knedlíčků. Vím, že někdo je tam dává, tak jsem jednou vyzkoušela, ale nechutnaly nám tam / jinak je máme moc rádi /, takže zůstávám u verze jen s houskovými - dělám ze strouhanky. Ono asi záleží na zvyklostech, u nás ji tak vařila jako sváteční už babička, / asi i prababička /, tak ji mám tak zafixovanou. Je výborná
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 6 minutami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 1 hodinou
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 2 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 3 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 3 hodinami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 3 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
I z nejlevnějších částí masa se dají vyrobit skvělé pokrmy. Připravte játra à la svíčková nebo luxusní pečeni z kližky
Znáte Havelské posvícení? Sestavte si s námi v říjnu sváteční posvícenské menu od snídaně až po večeři
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Další recepty
Tématické fráze: kaldoun pavel vítek kaldoun zavářka do kaldounu těstoviny do kaldounu vipprostreno knedlíčky do kaldonu kaldoun podle pavla vitka kaldoun pavla vítka šoulet pavla vítka kalgoun kaldoun vítek kaldoun recept co je to kaldoun pavel vítek facebook co je kaldoun vipprostreno recepty kachní kaldoun s knedlíčky pavel vítek kaldoun kachní polévka ze smetanou kuřecí kaldon od pavla vítka
Suroviny: droby kachní, pepř, koření nové koření, cibule, zelenina kořenová, hrášek, květák, sůl, zavářka játrová, česnek, majoránka sušená, vejce, strouhanka, pepř, sůl, rohlík, mléko, vejce, ořech muškátový, petrželka, máslo, sůl, těstoviny, smetana, žloutek, ořech muškátový, mouka hladká, máslo
Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xLX9
31 názorů