Dalamánky s prefermentem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 903 kJ / 2 845 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,55 g |
Tuky | 52,52 g |
Vláknina | 31,61 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 4,92 g |
Sůl | 12,25 g |
Sacharidy | 490,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Chtěla jsem vyzkoušet nějaké pečivo s prefermentem od cathleen,recept na dalamánky jsem si vybrala od Jikotky.Doufám,že se holky nebudou na mě zlobit,že jsem spojila tyto dva recepty v jeden.Dalamánky jsou výborné.Cathleen děkuji za recept na preferment,budu ho používat častěji.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 1. 2021 17:46
na 650 g mouky. o je nějak moc, ne? Dle základních receptů by se to mělo pohybovat max.
kolem 320ml. Vždyť je tam ještě lžíce oleje a máslo. nevím, možná nemám pravda , ale nepoužila bych tento recept.
19. 2. 2013 14:55
19. 2. 2013 12:28
19. 2. 2013 10:43
(Ono se v písemném projevu dost blbě upozorňuje na možné chybky, nechtěla bych, aby moje upřesnění vyznívalo jako nějaké mentorování a už vůbec ne povyšování se! )
Jak jsem psala - jsi šikula, že ses do toho pustila (zdejší průkopník ) a znovu musím pochválit, když píšeš, že zkoušíš i výrobu kváskuBudete mít doma jen výborné, zdravé pečivo
19. 2. 2013 10:08
19. 2. 2013 09:42
Pokud se ti chce, mrkni se, co všecko o prefermentu píšu http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Jinak - musím velice pochválit za snahu vyzkoušet, mám z toho radost. A třeba se preferment uchytí stejně, jako kdysi omládek (což je vlastně také jeden z prefermentů)
19. 2. 2013 09:00
19. 2. 2013 01:40
Cathleen uvádí 150 ml vody, 150 g mouky hladké, 1-2 g droždí,
Ty máš 200 ml vody, 150 g mouky žitné chlebové a půl kostky droždí = 21 g (tj. o 20 g více).
Jikotka má na dalamánky celkem 20 g droždí,
Ty máš kromě prefermentu ještě 21 g droždí, tedy celkem celou kostku droždí = 42 g.
Proč takové rozdíly?
19. 2. 2013 00:35
18. 2. 2013 21:46
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 22 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 2 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 6 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 8 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 10 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 10 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 10 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Konec školního roku se blíží. Jakým dárečkem uděláte radost spolužákům a paní učitelce?
Další recepty
Tématické fráze: aby nebylo cítit droždí pečivo s prefermentem pečení- proč je cítit z pečiva droždí dalamanky z droždí dalamánky caathlen makové dalamánky když je cítit droždí proč je cítit droždí výroba prefermentu proč chléb při pečení klesne dalamanek recept proč mi po upečení chleba klesne sypke drozdi je stejne velke jako kostka? pecivo s prefermentom proc v pekarne klesne chleba aby po upečení nebylo cítit droždí mouka vhodná na dalamánky kvásku a prefermentu proč je z chleba cítit droždí droždí je citit
Suroviny: mléko, sádlo, olej, kmín celý, sůl, cukr, mouka hladká, droždí, žloutek, sůl hrubá, kmín celý, voda, mouka žitná chlebová, droždí
Dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJxA
10 názorů