Kedlubnové zelí s jablkem a zázvorem
Jestli se vám urodilo více kedluben a nevíte, co si s nimi počít, zkuste oblíbenou variaci našich babiček: kedlubnové zelí. Dušené kedlubnové zelí se zázvorem a jablky se perfektně hodí k české klasice – pečenému masu a knedlíkům.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 456 kJ / 587 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,13 g |
Tuky | 24,42 g |
Vláknina | 26,51 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 69,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kedlubnové zelí máme rádi. Zkoušela jsem ho trošku vylepšit a takto připravené je velice chutné. Když se nechá uležet do druhého dne, je ještě chutnější.
Podávala jsem s pečeným zázvorovým pleckem z papiňáku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 6. 2015 18:06
6. 6. 2015 14:32
18. 6. 2013 11:09
Děvčata-děkuji Vám
15. 6. 2013 09:00
14. 6. 2013 21:41
14. 6. 2013 21:38
14. 6. 2013 19:52
14. 6. 2013 19:45
14. 6. 2013 12:41
14. 6. 2013 11:57
14. 6. 2013 11:18
Magdalenko,suroviny fotil manžel a já jsem si ani při jejich vkládání nevšimla,že ta naše Mišula tam má zase vražený čumáčekAž jsem se pořádně přidívalaTy naše chlupaté"mršky"musí všude asistovat
Simuš,jestli budeš zkoušet z toho gigantu,tak to ani nemusíš podlévat.Jsou krásně šťavnaténé jaky ty hezky vypadající menší kedlubničky,co jsou teď v obchodech.Vypadají sice hezky,ale té šťávy tam moc není
Rebuško,nezamačkávej slzičku,já Ti uvařím nové a k tomu zlatavou kachničku
Když se zelí nechá uležet do druhého dne,tak ho ty zázvory krásně provoní a zelí tím moc příjemně natáhne.Ale pozor-nesmí se to se zázvorem přehnat,jinak to chytne nahořklou chuť
14. 6. 2013 11:10
14. 6. 2013 08:35
14. 6. 2013 08:09
14. 6. 2013 07:26
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 7 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 30 minutami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 1 hodinou
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 1 hodinou
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 1 hodinou
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 2 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 4 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 4 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 5 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit kedlubnové zelí? Chutná naprosto skvěle. Vyzkoušejte postup podle videa
Kedlubny využíváme v kuchyni po celý rok. Rané jemné odrůdy jsou na jaře vítaným zdrojem vitamínů a minerálů
Jak uchovat oddenek zázvoru v pěkném stavu? Díky jednoduché metodě ho budeme mít stále po ruce
Další recepty
Tématické fráze: kedlubnové zelí kedlubnove zeli video zelí se zázvorem hlávkové zelí s kedlubnou kedlubnové zelé cuketové zelí s jablkem kedlubnové zelí recept zelí s jablky dusene kedlubny s jablky příprava kedlubnového zelí s jabkem hlávkové zelí s kedlubnou recept na kedlubnové zelí top recepty kedlubnové zelí kedlubnové zelí jako příloha obří kedlubny zelī recepty kedlubove zeli postup kedlubnové zelí s cuketou struhadlo na zeli nové brambory s kedlubnové zelí kedlubnové zelí na víně
Suroviny: kedlubna, jablko, cibule, česnek, zázvor mletý, zázvor čerstvý, šťáva citronová, kmín celý, olej, sůl
Kedlubnové zelí s jablkem a zázvorem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YYP9
27 názorů