Likérové špičky od cukrářky
Likérová špička kdysi i dnes tvoří stálý sortiment našich cukráren. Je stále žádaná bez ohledu na její stále se zvyšující cenu. Přitom není tak složité si jí připravit i doma.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 5 688 kJ / 1 360 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,13 g |
Tuky | 25,88 g |
Vláknina | 25,40 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 238,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Likérová špička je vyfocená např. tady http://www.toprecepty.cz/recept/4419-likerove-spic..., my máme dělanou, od zdejšího formičkáře - je malinko menší, takže můžeme "komínky" stříkat na dětské piškoty.
Recept máme od paní cukrářky, píkává běžně na svatby, doma ho určitě zkusíte v trochu menším množství :-)
V původním receptu byla místo másla Stela, ale ta nám opravdu nechutnala........vyzkoušejte ;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 12. 2014 15:46
cathleen: Katuska, tiez len margarin....slovensky Palmarin.
Clovece....ved viez, ze ja ako dieta cukrarky som odchovana na maslovych kremoch a jedine na maslovych, ale tu pri tomto margarinovom , mi ta kompozica s cokoladou a konakom neprisla taka hnusna, ako margarinove kremy. Dokonca mi to chuti
ale ked pridem domov, tak si davku prepocitam na nejakych 20 kusov a ako som pisala, urcite vyskusam z maslom
Clovece....ved viez, ze ja ako dieta cukrarky som odchovana na maslovych kremoch a jedine na maslovych, ale tu pri tomto margarinovom , mi ta kompozica s cokoladou a konakom neprisla taka hnusna, ako margarinove kremy. Dokonca mi to chuti
ale ked pridem domov, tak si davku prepocitam na nejakych 20 kusov a ako som pisala, urcite vyskusam z maslom
19. 12. 2014 15:43
cathleen: Mily píše v svojom recepte, že používali Palmarín. S tým súhlasím, je to vynikajúci margarín a my sme ho používali na pečenie aj iných vecí. Len neviem, či v Čechách Palmarin dostať. Asi nie.
19. 12. 2014 15:37
vybusna: díky! V původním receptu byla stella (margarín bez chuti a zápachu, který přidám max. do obyčejného slaného pečiva) a na patře nám zůstaval jakoby povlak. Tak to moja mamka nahradila máslem, chutnají nám mnohem víc.
Co jste do nich dali vy? Ještě jsem se u tebe nebyla kouknout...
Co jste do nich dali vy? Ještě jsem se u tebe nebyla kouknout...
19. 12. 2014 15:31
Mila Cathleen, pridavam fotku, pretoze je toto jediny recept ktory obsahuje suroviny, ktore su potrebne na cukrarenske spice...az na to maslo. Chcela som silou mocou prinutit moju mamicku cukrarku , aby sme to skusili s maslom, ale radsej by si dala ruky odtat. Takze ked budem robit v malom, tak urco vyskusam aj s tym maslom. Mam trochu ine pomery, ale ako spravny cukrarensky recept, aj ten moj je asi na 75 kusov. Tieto cukrarky nevedia tusim piect v malom
Podrobny fotopostup a cely recept najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3860
Podrobny fotopostup a cely recept najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3860
20. 12. 2013 14:56
marika: mrzí mě to, ale v tom opravdu neporadím - vždycky jsme dělali jen se sójovou moukou....
20. 12. 2013 13:28
Cathleen, prosím, musí být jen sójová mouka? Bydlím na vesnici a sójovou mouku zde nemají.Recept se mi velmi líbí,připomněl mi dětství, kdy jsme špičky rádi mlsali.Děkuji za odpověď.
19. 12. 2013 17:13
super , vyzkouším....
19. 12. 2013 16:37
škoda,že není recept s fotkou,ale nevadí... a rýpání pana casina si nevšímejte,je to jeho koníček
19. 12. 2013 15:23
Iva: děkuji za vysvětlení - mně se zdálo toho tuku moc, nebo toho ostatního zase málo.
Zarazil mě ten vzájemný nepoměr (porovnávala jsem s jinými recepty, kde je tuku podstatně méně).
Zarazil mě ten vzájemný nepoměr (porovnávala jsem s jinými recepty, kde je tuku podstatně méně).
19. 12. 2013 14:56
Nadja: Nadi, opravdu, proto jsem psala, ze kdo bude zkouset, udela asi z mensiho mnozstvi. V puvodnim receptu byl Smetol nebo Stela - pripadalo nam, ze se tuk trochu lepi na patro. S maslem jsou lepsi.
Delavaly jsme je s maminkou a sestrou, mamka je uz 8 let pryc ale vzpominky zustavaji....
Rada je zas nekdy zkusim, urco jen z poloviny a snad pridam i fotku
Delavaly jsme je s maminkou a sestrou, mamka je uz 8 let pryc ale vzpominky zustavaji....
Rada je zas nekdy zkusim, urco jen z poloviny a snad pridam i fotku
19. 12. 2013 14:45
Takže to jsou ty milované špičky z jakési hutné čokoládové hmoty (opravdu tmavě hnědé) ne ty z máslového čoko-krému? Prostě stará dobrá klasika?
19. 12. 2013 14:27
casino: např v tomto rcp (vč. videa) je 100% tuk:
http://ekucharka.net/likerove-spicky-video/
cathleen, opravdu tam dáváš 4 másla = 1 kg ? - nemá být jen 1/4 kg?
http://ekucharka.net/likerove-spicky-video/
cathleen, opravdu tam dáváš 4 másla = 1 kg ? - nemá být jen 1/4 kg?
19. 12. 2013 14:06
cathleen
casino:nevíš,o čem mluvíš..zrovna cathleen je seriozní a dám za ni ruku do ohně
casino:nevíš,o čem mluvíš..zrovna cathleen je seriozní a dám za ni ruku do ohně
19. 12. 2013 13:59
casino: nechápu, co tím chtěl básník říci....nevyzkoušené recepty nenabízím. Vůbec mě neznáš, to by ses takhle neptal a neměl klamné dojmy Zatím tady po topkách jen "pobíháš" a hážeš jeden odkaz na Labužníka za druhým....máš dojem, že tam máte lepší recepty nebo vám potřebuješ zvýšit návštěvnost?
19. 12. 2013 13:45
Já zkoušel Likérové špičky 1x v životě
Myslím, že i A. Gaudí, než se dal na architekturu, tak se o likérové špičky pokoušel a nechal se jejich "tvarem" v pozdější tvorbě inspirovat
cathleen, proč se nemohu zbavit dojmu, že PODLE TOHOTO rcp jste Likérové špičky doposud neudělala.
No, možná že jste je "tvořila"
(jste si jista, že:"V původním receptu byla místo másla Stela,..."
Myslím, že i A. Gaudí, než se dal na architekturu, tak se o likérové špičky pokoušel a nechal se jejich "tvarem" v pozdější tvorbě inspirovat
cathleen, proč se nemohu zbavit dojmu, že PODLE TOHOTO rcp jste Likérové špičky doposud neudělala.
No, možná že jste je "tvořila"
(jste si jista, že:"V původním receptu byla místo másla Stela,..."
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 11 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 19 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 20 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 4 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 4 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 6 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 7 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 9 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 9 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Radim dělá zálivky na saláty z fermentovaných rajčat: Propašovat se tam dá cokoliv, ale správný olej vytvoří symfonii
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Další recepty
Tématické fráze: likérové špice recept koňakové špice recept likérové špičky cukroví koňakové špice video likerove spicky recept likérové špice likerove špičky video recept na likerove spicky recept na špičku likerova spicka recept špičky recept recept na špičky top recepty -konakove likérové špičky cukrařky likerova spicka recept likerove spicky výborné likérové špičky cukrovi likerove spicky likérové špičky videorecepty recept likérové špice
Suroviny: cukr, kakao, voda, mouka sojová, máslo, koňak vaječný, poleva čokoládová, mouka
Likérové špičky od cukrářky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NjE6
16 názorů