Utopenci od dědy Milana
Různé názvy tohoto oblíbeného jídla se liší, většinou se ale nazývá Sloní žrádlo. Rovněž se upravuje přidáváním různých dalších ingrediencí, např. majonézy, okurek, chilli atd. Každý si ho upravuje dle své chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 7 516 kJ / 1 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,98 g |
Tuky | 128,41 g |
Vláknina | 29,90 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 8,03 g |
Sůl | 19,30 g |
Sacharidy | 102,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Není třeba nechávat uležet.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2016 21:41
24. 4. 2009 13:35
Xenifer836, čti znovu, vždyť je to tam-všeho(co je před tím vyjmenované) 5 lžict.zn.5 polévkových lžic
24. 4. 2009 13:24
Šárkoproč si nenapsala kolik se tám všechno dává
9. 3. 2009 15:32
Zkusila jsem je naložit,jsem zvědavá jací budou,když je Drobek moc nechválí
5. 3. 2009 02:04
Zkusil jsem, sněd jsem to a nadšenej teda nejsem. Utopenci po čínsku zkrátka nejsou to pravé, aspoň pro nás.
28. 2. 2009 22:24
Já když dělám utopence, tak z celých špekáčků, které nakrojím a řez namažu hořčicí a okořením čili a pepřem. Pak skládám do 3l sklenice spolu s cibulí a zalévám octovým nálevem s kořením (bobkový list, nové koření pepř). Chtějí tak týden uležet, ale namají chybu. Zkusím někdy i tvojí variantu, Šárko, a uvidím, co mi na to manžel řekne.
28. 2. 2009 16:59
Kdysi mi kdosi poradil nalít navrch trošičku oleje. Od té doby to dělám, utopenci jsou pak potaženi lehce hamťavou vrstvou a je to mňam. Aspoň u nás doma.
Tenhle recept ovšem ihned tisknu a zařazuju, protože už mám hlad.
Tenhle recept ovšem ihned tisknu a zařazuju, protože už mám hlad.
28. 2. 2009 11:47
Jani, vyzkoušej třeba jen 1 sklenici s tou hořčicí, ani se nebudu sázet, že vám bude chutnat
28. 2. 2009 11:36
No, já dělám něco jako "Dědovy utopence" Je to hodně podobné, ale nejde tam hořčice a taky se dají skoro hned konzumovat. Taky jsou vždycky hned pryč
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 4 minutami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 7 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 35 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 41 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: utopenci s cibulí recept jak nalozit utopence utopenci recept utopenci s hořčicí utopenci v hořčici jak se delaji utopenci dědovi utopenci recept na utopence utopenci nálev utopenci hořčice nálev na utopence utopenci recept hořčice dědovy utopenci utopenci recepty recept utopenci utopenci v octovem nalevu dědovy utopence utopenci s hořčicí recept octový nálev na utopence utopenci
Suroviny: párky, cibule, ocet, voda, olej, kečup sladký, hořčice plnotučná, omáčka sojová,
Utopenci od dědy Milana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RwG
9 názorů