Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Špízů je velké množství, podle toho co se použije z ingrediencí. Tento jsem si upravila sama a trošíčku mě inspirovala živáňská pečeně. Ta je ovšem jiná a dělá se převážně venku na ohni- tak tu si uděláme v létě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 12. 2014 23:04
Dúfam, ze to nepouzívate na varenie. To je horsie nez olej do motora.
To je odpad zo súp uz z vytlaceného oleja zmiesaného s horúcou vodou aby este nieco mastné vytieklo.
V skutocnosti by to malo byt zakázané predávat.
Poznáte tzv. "výskok" (po slovensky) pri pálení slivovice alebo iného ovocného destilátu (mám na mysli legálne, v pálenici)?
Olej "di sansa" je presne to isté.
20. 1. 2012 13:06
19. 1. 2012 21:23
18. 7. 2010 19:34
30. 10. 2009 21:11
7. 7. 2009 13:42
8. 3. 2009 15:37
8. 3. 2009 15:31
8. 3. 2009 14:31
8. 3. 2009 14:18
8. 3. 2009 14:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 40 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 59 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
Slovenská kuchyně: Tajemná živáňská pečeně. Jak se správně skládá a co k ní podávat?
Další recepty
Tématické fráze: živáňská v troubě recept na živáňskou pečené špízy zivanska do pekace živanska na jehle živáňská na ohni živáňská jehla špízy pečené v troubě špízy v troubě pečený špíz živáňská omáčka recept na zivanskou peceni živáňská na grilu recept pečení špízů živáňská na grilu kluci v akci zivánska pečeně na grilu kluci v akci vepřové špízy vepřové špízy pečené recept na živáňskou v troubě živáňská na grilu
Suroviny: panenka vepřová, klobása, cibule, slanina, olej olivový, rajče, lusk paprikový, pórek, česnek, paprika sušená sladká, koření na steaky, kečup sladký, hořčice, tatarská omáčka, houby, játra, chilli paprika čerstvá, žampióny, párky, maso uzené
Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Z4
11 názorů