Nejlepší domácí pizza
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 478 kJ / 1 070 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,89 g |
Tuky | 34,91 g |
Vláknina | 10,66 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 163,57 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
*Ze surovin na těsto vyjde jedna průměrně velká pizza
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 1. 2015 15:11
kuchtik007: Aha, tak to beru
14. 1. 2015 15:00
Jak čtu ty komentáře tak mi došlo že jsem asi měla zmínit že nepoužívám klasickou malou/ čajovou lžičku ale odměrky z ikey, kde tuším ta nejmenší kterou máme v soli je 1 ml. V receptu to opravím A co se týká toho oleje tak je možné že se to zdá někomu moc, ale těsto je pak vláčnější, lépe se s ním pracuje než když doléváte vodou, ale taky si myslím že je to o chuti, pokud chcete dát míň a dolít raději vodu nic se nestane, taky jsem to tak původně dělala :)A ke složitosti receptu, mě se opravdu postup složitý nezdá :)
14. 1. 2015 11:44
Jitkas: Taky mi připadá, že poměr surovin neladí. I tři lžíce oleje jsou dost. Postup je ale určitě OK.
14. 1. 2015 11:38
kuchtik007: Vysokými dávkami soli si do budoucna zaděláváte na potíže s vysokým krevním tlakem, mimo jiné Sůl je sice nad zlato, ale zrovna u ní platí, že méně je více. Dosolit lze vždycky, přesolené jídlo je nechutné. Nic ve zlém, jen jsem musela reagovat, to množství soli v těstě je skutečně vražedné
14. 1. 2015 11:37
Slozite to urcite neni, staci si testo pripravit vecer a dat na noc do lednice. Nejak me zarazi onen pomer surovin, tj. kvasnic a mouky, podle meho zbytecne moc kvasnic, cukru a soli, vzdyt te mouky je jen 130gr....
14. 1. 2015 10:27
Ja na tom nic tak sloziteho nevidim, testo na pizzu nechavam bezne kynout v lednici, vysledek je luxusni.
Okraje take potiram olivovym olejem s cesnekem nebo bazalkou, ale az tesne po dopeceni.
Okraje take potiram olivovym olejem s cesnekem nebo bazalkou, ale az tesne po dopeceni.
14. 1. 2015 10:20
Věřím, že je pizza dobrá, ale podle mne až příliš složitá příprava. Znám mnohem jednodušší a též výbornou,která nevyžaduje kynutí.
14. 1. 2015 09:25
kuchtik007: s mašlováním okrajů těsta jsem to pochopila dobře, jen jsem nechápala, proč ho mastíš i zespoda, což jsi vysvětlila
S tou solí - i lžička soli by byla na tohle množství mouky hodně, slaná je pak i nápln pizzy. Pokud solite doma víc, bylo by dobré na to u množství soli v Surovinách upozornit. Aby pak nebyl nékdo zklamaný (pro něj) nejedlým vysledkem
S tou solí - i lžička soli by byla na tohle množství mouky hodně, slaná je pak i nápln pizzy. Pokud solite doma víc, bylo by dobré na to u množství soli v Surovinách upozornit. Aby pak nebyl nékdo zklamaný (pro něj) nejedlým vysledkem
14. 1. 2015 07:32
cathleen:...mě se té soli zdá také příliž, hodně, moc
...ta příprava těsta je složitost sama
...když dostaneme chuť na pizzu, tak nabiju pekárnu, za hoďku a půl je těsto, mezitím připravím oblohu a po 1/2hoďce jíme.
...ta příprava těsta je složitost sama
...když dostaneme chuť na pizzu, tak nabiju pekárnu, za hoďku a půl je těsto, mezitím připravím oblohu a po 1/2hoďce jíme.
13. 1. 2015 23:33
cathleen: asi jsem to špatně napsala, nemyslím doslova že bych ho převracela ale mašlovačkou zajedu na boky a částečně i spodní okraj, je pak křupavější. A s tou solí je to myslím dost individuální ono se to zdá že je to moc ale záleží jaké má kdo chutě.
13. 1. 2015 18:02
Můžu se zeptat, proč potřeš kraje těsta olejem i zespoda?
A 2 lžičky soli na 130 g mouky je opravdu hodně, do pečiva dávám lžičku na 250 g mouky....
A 2 lžičky soli na 130 g mouky je opravdu hodně, do pečiva dávám lžičku na 250 g mouky....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 12 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Další recepty
Tématické fráze: recept na domaci pizzu nejlepší pizza recept nejlepší domácí pizza na plech domácí pizza na plech recept domaci pizza dobré těsto na domácí pizzu pizza domaci nejlepsi recept na pizzu nejlepsi pizza domácí pizza recept nejlepší recepty na pizzu nejlepší omáčka na pizzu domácí pizza na plech nejlepší recept na pizza recept na dobrou pizzu dobrá pizza těsto na pizzu s olivovým olejem dobré těsto na pizzu recept na nejlepší pizzu pizza omáčka
Suroviny: mouka hladká, droždí, voda, sůl, cukr krystal, olej olivový, koření oregáno sušené, sušená bazalka, rajče drcené, česnek, olej olivový, cukr, koření oregáno, bazalka čerstvá, pepř
Nejlepší domácí pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P95A
11 názorů