Dunajské vlny jako dort
Tento dort je inspirovaný oblíbenými řezy, které známe jako Dunajské vlny. Jako ovoce ale použijeme mango a krém připravíme z tvarohu, kokosového likéru a mléka. Tím dort získá exotickou chuť. Dort ozdobíme efektně vypadající kombinací dvou druhů čokolády.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 21 336 kJ / 5 099 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,80 g |
Tuky | 287,44 g |
Vláknina | 17,87 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 752 mg |
Sůl | 1,94 g |
Sacharidy | 496,38 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
V čem se liší dort nazvaný Dunajské vlny od tolik oblíbených stejnojmenných řezů? Co se vzhledu týče, upoutá hned pozornost jeho dvoubarevný povrch, který skutečně připomíná rozbouřenou hladinu kdesi v dunajské deltě, kde je voda v početných zátočinách rozvířená hnědým kalem, zatímco hlavní proud je pěkně čistý. Řezy jsou pak „zvlněné“ o poznání méně, ale opravdového barevného vlnobití se dočkáte, jakmile začnete buchtu porcovat nožem, protože až na řezu patřičně vynikne jejich parádní struktura. Ovšem zdaleka největší rozdíl je v chuti, protože dort již směřuje do oblasti vášnivých exotických chutí. Jak jinak lze popsat kombinaci aromatického manga (použít můžete čerstvé nebo kompotované) s fajnovým kokosovým mlékem a likérem?!
Nejnovější recepty z naší dílny najdete ZDE:
https://www.facebook.com/nejrecepty
TIP:
Než se pustíte do krájení čokolády do těsta na drobné kousky (nestrouhejte ji!), nechte ji v chladničce či mrazničce ztuhnout. Její sekání pak bude o dost snadnější. Kokosové mléko (prodává se v malých konzervách) pak můžete v těstě nahradit klasickým mlékem, ale připravíte se efekt jemné příchuti, kterou ještě umocní přídavek kokosového likéru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 7. 2015 13:50
Líbí se to i mně +
21. 7. 2015 13:39
Hezké a nápadité
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 10 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 31 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit želatinu? Je skvělá do krémů nebo k polévání sladkých či slaných dortů a zákusků
Chcete dokonale nakrájený moučník s krémem? Video vám poradí, jak na to
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Další recepty
Tématické fráze: nejrecepty.cz řezy řezy dunajské vlny nejrecepty.sk nejrecepty cz dunajské vlny dort vlny dunajské vlny s tvarohem dunajské vlny řezy řez dunajské vlny top recepty dunajské vlny cukrářské vlny mango přezrálé nejrecepty.cz nejrecepty.cz- řezy cukrářské řezy vlny nejrecepty sekání čokolády dunajské řezy recept dunajské vlny s bílou čokoládou recept na dunajské vlny
Suroviny: máslo, cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, mléko, čokoláda hořká, želatina, voda, tvaroh měkký, mléko kokosové, likér kokosový, cukr moučkový, limetka, smetana ke šlehání, čokoláda bílá, čokoláda hořká, tuk 100%
Dunajské vlny jako dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wll1
2 názory