Salát ze šruchy, fazolek, rajčat
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 121 kJ / 746 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,08 g |
Tuky | 47,89 g |
Vláknina | 35,12 g |
Cholesterol | 86 mg |
Sodík | 448 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 42,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podávame vychladené ako prílohu, príp. "len tak".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 8. 2015 19:33
Tá záhradná šrucha je horká - aspoň tá - čo ja poznám...nedá sa zjesť. A zelná má mierne kyselkavú chuť - ten chrumkavý tlstý lístok (tvrdé stonky vyhodiť). Jedno je fakt, že na cintorínoch jej býva naozaj hafo. Trochu mám psychické zábrany niečo zjesť z cintorína - predsa len kolobeh v prírode... Raz som bola na starom cintoríne (rada sa po nich flákam) a tam rástli suchohríby...desne som so sebou bojovala... nechala som ich tam - ale s krvácajúcim srdcom.
17. 8. 2015 13:50
17. 8. 2015 13:48
U nás bylo strašné vedro a u nás navíc dusno, ale na hřbitově je u nás jako v parku, tak jsem, že aby byl klid, paní casinovou nasměroval k odpočinku na hřbitov...
No, vrátila se..., ale zato dovlíkla igelitku šrůchy a prý: "tady jsem ti donesla tu dobrotu, co o ní píšou na TOPkách, je tam toho hafo. Tam nám bude hej"
Na netu jsem se dočetl, jakou že má šrůcha zelná chuť...
To co donesla, vypadalo stejně (ale bez květů) jako šrůcha co pěstuju na zahradě; tedy bylo to chrumkavé, ale bez chuti a zápachu (skoro jako destilovaná voda), a v ústech to bylo takové jakési slizovité, přesně takové jako když jsem prve chutnal to, co nám tu kvete...
Tak nevím, co to bylo...
Ale jestli mě jen chtěla otrávit, tak se jí to pro ten den skoro podařilo
15. 8. 2015 20:00
15. 8. 2015 19:57
Jinak ale i dceru jsem konečně přesvědčila o tom, jak je šrucha dobrá, medvídek nám letos uschl, tak holt za rok. Jinak moje dcera je přesně naplnění přísloví nikdy neříkej nikdy. Její" nikdy nebudu používat bylinky, nebudu zavařovat, nebudu nic pěstovat" a ejhle, stačej 3 roky života se "správným chlapem", a už je z ní hospodyňka, jak má být
15. 8. 2015 19:52
15. 8. 2015 19:34
15. 8. 2015 16:13
15. 8. 2015 15:30
15. 8. 2015 15:01
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 13 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 17 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 2 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 4 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 5 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 6 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 6 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: co je srucha
Suroviny: fazolky zelené, rajče, šrucha zelná, majonéza, smetana kysaná, sůl, pepř
Salát ze šruchy, fazolek, rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P8xz
10 názorů