Staročeské zelníky
Staročeský recept pochází z kuchyně našich prababiček a k jeho přípravě potřebujeme jen pár základních surovin. Nastrouhané brambory, kysané zelí, vejce a škrob stačí smíchat a poté dozlatova usmažit.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 775 kJ / 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,68 g |
Tuky | 7,71 g |
Vláknina | 3,30 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 113 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 75,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2023 19:09
Nejlepší zelníky.
10. 1. 2022 17:31
zkusím, bez vegety a na pánvi jen lehce vytřené sádlem
16. 12. 2021 15:29
Mňam, tohle nám chutná....hlavně náš mladý 9ti letý si o ně často říká. Už jsem dělala alespoň 5x.
18. 4. 2019 19:59
Vyzkouším, musí být moc dobré.
14. 1. 2018 19:09
Vladimíra: Žádné maso, ani salám tam nemám
14. 1. 2018 16:15
Jana Dorazinová-Remková: Já ten recept znám jinak bez brambor a masa ,dělala nám ho babička když jsm byla malá, proč tam dávat maso nebo salám.
byl moc dobrý Vlaďěna
byl moc dobrý Vlaďěna
10. 1. 2018 23:22
Libor Kolář: To mne moc těší
10. 1. 2018 22:20
Hned na poprvé se povedly a u kamaráda velký úspěch. Přidal jsem nakrájené uzené.
8. 12. 2017 17:44
Vlasta244: Určitě! Věřím
8. 12. 2017 13:34
nakrájela jsem ještě na kostičky uzené a byla skvělá večeře
20. 7. 2016 08:55
bofinka: Omlouvám se, je. Já čerpám z mnoha kuchařek a tak jsem se zmýlila. Hned jsem se šla podívat. Omluva. Ale i tam se uvádí to, co píšu v receptu.
20. 7. 2016 08:00
Jana Remkova: Recept tedy není ze Staročeské kuchařky z r.1920 zděděné po tchýni, jak píšeš v komentáři z 16. 11. 2015
20. 7. 2016 07:49
cecilka: eromotikony???
19. 7. 2016 23:41
casino: presne, a pod. Vase eromotikony su skutocne vystizne
19. 7. 2016 23:30
casino: Autorka nejsem já, ale kniha, kuchařka-Nejlepší recepty od Dony. Takže nepoopravím něco, co ona publikuje
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lilek s domácí à la boloňskou směsí
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 16 hodinami
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno před 18 hodinami
Škvarkové bulky
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině
HanousekIvo uvařila před 1 hodinou
Brambory s vejci v hořčičné omáčce
KEJM uvařila před 2 hodinami
Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem
Elivet uvařila před 11 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Kacora13 uvařila před 13 hodinami
Domácí rizoto
honza3792 uvařil před 14 hodinami
Dvojctihodné koláčky
Modraska uvařila před 15 hodinami
Medová kachna
ZdeLena uvařila před 15 hodinami
Uzená zeleninová polévka
Gregusa uvařila před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Staročeské zelníky: Na křupavé bramborové placky s kysaným zelím stačí jen pár surovin a lehce je zvládne i kuchařský začátečník
Kysané zelí je skvělý zdroj vitaminu C po celou zimu. Poradíme, jak ho vyrobit doma
Smažená jídla se těší oblibě. Mohou být i zdravější, než se zdá
Další recepty
Tématické fráze: zelniky zelníky z kysaného zelí-recept zelníky recept recept na zelniky staročeské recepty zelníky - recept recepty ze staročeské kuchařky nejlepší zelníky recepty zelniky recept zelniky smazene zelniky zelníky smažené zelník zelníky z kysaného zelí jak se delaji zelniky recepty na zelníky staočeské zelniky staročeské zelí recept na zelník zelniky z kysané zelí
Suroviny: brambory, zelí kysané, vejce, solamyl, sůl, olej
Staročeské zelníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OzZp
70 názorů