Hovězí guláš
Příprava poctivého guláše potřebuje dostatek času i péče. Z vepřového kolena si uvařte základní vývar, který poté budete potřebovat právě do guláše. Intenzivní vyvážená chuť masa a koření nemá chybu. V ideálním případě nechte guláš 1-2 dny uležet.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 15 840 kJ / 3 786 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 323,60 g |
Tuky | 230,46 g |
Vláknina | 43,50 g |
Cholesterol | 900 mg |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 91,10 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 5. 2009 21:22
Jani R. - vím,jak to myslíš s tou cenou za elektřinu, bohužel, je to drsné. Ale jednou za čas? Ono se fakt nevyrovná ta chuť a barva, když to děláš přímo v kastrolu a upřímně - ten gulášek, když necháš odležet , takže nemusíš pak vařit každý den a ušetříš, fakt - mám taky jen elektřinu a takhle to dělám. Ať si Unie říká,co chce - prostě odležet!!! Zkusím ten nápad s tím vývarem z kolena - to jsem do guláše nedělala Jendo
26. 5. 2009 20:47
Neznám tenhle gulášek s celerem a opraženou moukou, ale příště ho určitě vyzkouším.
Taky nejsem zastáncem tlakového hrnce na tyhle omajdy, při jejichž přípravě se masíko musí dlouho převalovat a nechávat pořádně vysmahnout, aby bylo šťavnaté a mělo krásnou barvu.
Bodík posílám!
26. 5. 2009 20:24
Domníval jsem se, Jani, že otázku tlakáče máme vyřešenou.
Vůbec to není o tom, že jsem nepřítel tlakáčů, ba naopak, tlakáč používám velice často, ale ne k přípravě klasického hovězího guláše.
26. 5. 2009 20:17
26. 5. 2009 19:54
26. 5. 2009 19:47
26. 5. 2009 19:35
26. 5. 2009 19:32
26. 5. 2009 19:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 13 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 18 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 2 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 4 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 6 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 6 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
20 receptů na nejlepší guláše: Vyzkoušejte i zeleninový, bramborový nebo houbový
Hovězí guláš na pivu zahuštěný bramborou: Správně orestovaná cibule dodá typickou chuť, černé pivo zase výraznou barvu
Suchá jíška se hodí k zahuštění a neobsahuje tuk. Pro snížení spotřeby tuků to může být dobrá volba. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: hovězí guláš hovězí guláš recept guláš guláš hovězí recept na hovězí guláš hovězí guláš recepty jaké maso na hovězí guláš guláš recept příprava hovězího guláše recept hovezi gulas maso na guláš jak dlouho vařit guláš hovezi guláš top recept jaké maso na guláš hovězí guláš top recepty recepty hovězí guláš jak vařit guláš jak dlouho vařit hovězí maso gulas z hoveziho masa jaké hovězí na guláš
Suroviny: kližka hovězí, cibule, sádlo, celer, paprika sušená sladká, majoránka, pepř mletý, kmín celý, česnek, protlak rajčatový, hořčice plnotučná, koření polévkové, mouka hladká, koleno vepřové, kosti vepřové, sůl, pepř celý, libeček, voda
Hovězí guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lOLJ
54 názorů