Pečené bliny s kaviárem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 095 kJ / 740 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,66 g |
Tuky | 17,81 g |
Vláknina | 6,95 g |
Cholesterol | 284 mg |
Sodík | 1,78 g |
Sůl | 4,38 g |
Sacharidy | 110,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
» Už jste někdy ochutnali ruské bliny? Nevadí napsal jsem vám recept. Je jednoduchý, i když není právě laciný. Ale koneckonců ten kaviár můžete vynechat. Bliny jsou vlastně naše známé lívance. V Rusku je však pečou z ječné mouky, neslané a veliké jako talíř. Po upečení klademe bliny na sebe, aby zůstaly dlouho vlahé. To je vše. Když jich máme už dost napečeno, dáme se do jídla. Teď příjde však to nejdůležitější. Když položíme blin na talíř, dáme na něj trochu kaviáru, plátek uzeného lososa, kousek matjesa v oleji, sardelové očko, vypeckovanou olivu, kousek kapie nebo jinou ingredienci v této tónině. Pak vše zabalíme do blinu, polijeme horkým rozpuštěným máslem a hustou smetanou. Když pak ochutnáte, rozplesají se vám všechny chuťové buňky, kolik jich v ústech vůbec máte. Necháte je plesat, pokud těch blinů nesníte aspoň pět. Poprvé jsem jich snědl asi sedm, ale to je moc. Bliny volají přímo po vodce. nebraňte se tomu. byli byste sami proti sobě. Chvílemi se vám zdá, že byly vymyšleny, aby se k nim mohla vodka vydatně pít. Každý blin si žádá, a to dost naléhavě a přísně, aby byl ihned spláchnut stupečkou vodky. Ale spíš větší číškou. Ať vám tedy chutná.«
(Jaroslav Seifert, 1901-1986, český básník: "Všecky krásy světa", Praha 1982)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2016 15:48
25. 10. 2016 18:32
25. 10. 2016 09:28
25. 10. 2016 09:18
25. 10. 2016 08:16
25. 10. 2016 07:49
25. 10. 2016 07:44
Jo a recept
25. 10. 2016 07:42
25. 10. 2016 07:17
25. 10. 2016 07:02
24. 10. 2016 21:48
24. 10. 2016 21:05
24. 10. 2016 20:56
24. 10. 2016 20:53
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno před 10 hodinami
Lilek s domácí à la boloňskou směsí
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno 5. 6. 2024 18:25
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno 5. 6. 2024 17:29
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno 5. 6. 2024 15:52
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno 5. 6. 2024 15:10
Právě bylo uvařeno:
Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
oli.fisch uvařila před 4 hodinami
Houby s tarhoňou
Eviip uvařila před 6 hodinami
Červená čočka na kyselo
honza3792 uvařil před 6 hodinami
Výborné lasagne
honza3792 uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Luluska uvařila před 9 hodinami
Masové kuličky v rýži
Lennulinka uvařila před 12 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Lennulinka uvařil před 12 hodinami
Koprová omáčka
MamkaTerka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vaječná omeleta a tuňáková pomazánka v jednom: Zvláštní kombinace vytvoří skvělou a rychlou snídani s jedinečnou chutí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Už jste někdy ochutnali kaviár? Ten pravý je prý cennější než zlato a pochází jen ze tří druhů ryb
Další recepty
Tématické fráze: bliny s kaviárem bliny z brambor ruské mini bliny recepty s kaviárem bramborove bliny co s kaviárem očka s kaviárem recept na bliny bliny recept recept na bliny z brambor jak se dela bliny bliny z trouby ruske bliny s kaviarem ruské bliny ozdoba blin s kaviarem bliny a kaviár vodka s kaviarem
Suroviny: mouka hladká, mouka pohanková, sůl, droždí sušené, mléko, smetana zakysaná, vejce, tuk, kaviár, smetana zakysaná, citron bio
Pečené bliny s kaviárem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z9Jg
14 názorů