Kynutý nekynutý rebarborový koláč
Koláč z tenké vrstvy těsta pokrytý tvarohovou či makovou náplní nebo ovocem a zasypaný bohatou vrstvou žmolenky vám jistě zachutná. Náplň můžete zvolit dle své chuti. Příprava není složitá a navíc nemusíte čekat na kynutí těsta.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 15 532 kJ / 3 712 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,96 g |
Tuky | 178,09 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 991 mg |
Sůl | 2,38 g |
Sacharidy | 430,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Koláč na fotce je ze čtvrt dávky - potřený je jedním tvarohem smíchaným s půlkou zakysanky a cukrem, pokladený ovocem a žmolenkou. Z poloviční dávky těsta jsou 3 velké plechy koláčků, ze čtvrt dávky (tam dávám jen 1 vejce a žloutek už ne) 1 koláč do kulaté formy - průměr 31 cm, nebo 1 a 1/2 velkého plechu koláčků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 5. 2009 16:46
Mirčo, tak tohle těsto se mmi moc líbí u nás je kynuté v oblibě víc než všechny dorty a jiné moučníčky takže až já to budu dělat, tak z žádné 1/4 dávky, ale rovnou z dvojité dávky, z 1 kg mouky. a máš ode mě velkýho bodíka
28. 5. 2009 21:35
Miruš, ty jsi moje zlatíčko, to je supééér! Abych nedopadla, jak dnes s chlebem, co jsem pekla, skončil v koši, ale to nevadí. Dííky moc. No, jinak by mi to vypočítala pipre, ale pak by zas třeba chtěla ochutnat a nevím, jestli by něco zbylo
28. 5. 2009 21:28
JanoRtak už to tam máš rozpočítané černé na bílém,abys ses nemohla vymlouvat(myslím to ve srandě) proč jsi ho neupekla.Pipretak a teď stačí až Jana upeče a můžeš ochutnatJo a plus je dobrý,ale ten řádto by bylo něco.Díky za bodíky
28. 5. 2009 18:55
Tak to je senzační koláč!! Jak já bych se do něho s chutí zakousla Rebarborový koláč! Co mi to Mirčo děláš? Velký bodík
28. 5. 2009 15:36
No, ty jedna a teď, abych tady počítala, kolik je z půl kila čtvrt čtvrt droždí, bych snad nějak utrefila, bože, jsem takový de.. na tu matikua když řeknu příteli, zas bude mít ze mne ohromnou srandu. No, ale mám jen jeden takový plech kulatý, ještě z pizy od zetě. Snad se s tím nějak poperu, mám i nějaké jahody, rebarboru, možná i maliny v mražáku a vlastně i tvaroh A já ti uděluji...řád zlaté vařešky, Miruš, anebo, víš co? Stačí plus?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 10 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 16 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 17 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 19 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 2 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 3 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 5 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 6 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 7 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 7 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 7 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 7 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit drobenku? Každá kuchařka má svůj oblíbený recept, stačí si vybrat
Milujete lehce kyselou chuť rebarbory na sladkém jarním moučníku? Video vám ukáže, jak ji snadno oloupat
Upekli jsme rebarborový koláč podle 100 let starého receptu od „Sandtnerky“: Starý návod slavné kuchařky skvěle funguje dodnes
Další recepty
Tématické fráze: rebarborový koláč nejlepší rebarborový koláč kynutý rebarborový koláč s tvarohem rebarborový koláč recept rebarbora recepty rebarborový koláč na plech rebarborový koláč s tvarohem kynutý koláč kynutý koláč s tvarohem a rebarborou nekynutý meruňkový koláč kynuté koláče nejlepší koláč z rebarbory nejlepší recept na rebarborový koláč rebarborový táč rebarborový koláč s tvarohem a rebarborou nekynutý koláč na plech recept na rebarborový koláč kynuty kolac bez kynuti táč s rebarborou meruňkový táč nekynuty
Suroviny: mouka hladká, tuk hera, cukr, vejce, žloutek, droždí čerstvé, mléko, sůl, bílek, mouka hrubá, cukr krupice, máslo, marmeláda, rebarbora
Kynutý nekynutý rebarborový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bg7n
50 názorů