Slepice na paprice
Silný vývar tvoří lahodnou chuť omáčky. Měkké slepičí maso plné chuti spolu s omáčkou a vhodně zvolenou přílohou bude chutnat milovníkům tradiční kuchyně a možná zláká k ochutnání i její odpůrce. Jako přílohu zvolte knedlík, rýži, těstoviny či noky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 66 669 kJ / 15 934 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 825,98 g |
Tuky | 212,89 g |
Vláknina | 2 445,20 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 57,51 g |
Sůl | 127,50 g |
Sacharidy | 1 458,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to vlastně klasické cosi na paprice - jako kuře, králík, vepřové. Já ale dávám maso vařit jako na vývar i se zeleninou, přijde mi pak omáčka silnější a chutnější a hlavně mi zbyde aspoň trochu slepičího vývaru, který miluju.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 6. 2021 22:42
27. 10. 2015 15:46
Inu, proti gustu... jak je libo, ale i když vložíme do studené vody a zvolna (to je to hlavní) vaříme doměkka, i tak je maso dobré... ale jak říkám a jak říkávaly naše moudré babičky "proti gustu,m žádný dišputát" - ale můžete to zkusit s půlkou slípky ve studené a s půlkou slípky v horké nebo vařící vodě - a pak ochutnat. Jen ne ten papiňák... Za to se přimlouvám, třebaže jsou věcičky, kdy i papiňák použijeme
27. 10. 2015 13:57
Je otázne, zda vaříme maso pro vývar či zda vaříme maso pro maso
No, on to asi málokdo pozná, jak bylo vařeno, ale podle kuchařských zvyklostí, by se zde ten pták neměl koupat ve studené vodě, ale měl by se utopit ve vodě vroucí
27. 10. 2015 13:14
27. 10. 2015 13:06
Vážený Pepíno - a udělal jste dobře, když jste si neběžel koupit "papiňák" - slepici nutno vařit zvolna a dlouho, a vodu dát studenou, pak je vývar výtečný. Do polévky pak připravte novou zeleninu, ta vyvařená je k ničemu.
18. 5. 2014 02:39
15. 2. 2014 17:15
18. 1. 2014 15:25
1. 12. 2013 11:42
17. 11. 2013 11:36
22. 7. 2013 11:38
22. 7. 2013 11:34
22. 7. 2013 11:30
11. 3. 2013 16:13
23. 2. 2013 13:51
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lilek s domácí à la boloňskou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno před 16 hodinami
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 17 hodinami
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno před 19 hodinami
Škvarkové bulky
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Carodejnice1111 uvařila před 11 minutami
Banánové lívance
Kebule80 uvařil před 11 minutami
Kuře na tymiánu
maty18 uvařila před 48 minutami
Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině
HanousekIvo uvařila před 2 hodinami
Brambory s vejci v hořčičné omáčce
KEJM uvařila před 3 hodinami
Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem
Elivet uvařila před 12 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Kacora13 uvařila před 14 hodinami
Domácí rizoto
honza3792 uvařil před 15 hodinami
Dvojctihodné koláčky
Modraska uvařila před 16 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: slepice recepty slepice recept recepty ze slepice slepice na papryce kuře na paprice od babičky recepty slepice slepičí omáčka omáčka na paprice omáčka ze slepice slepice v papináku slepice recept slepice kuře na paprice podle pohlreicha video recepty-slepice na paprice slepice na smetaně slepicena paprice slepice na slepice na smětaně recept slepice na paprice-recept slepice na parice
Suroviny: slepice, mrkev, celer, pórek, česnek, kapusta, květák, sůl, pepř mletý, cibule, olej, paprika sušená sladká, mouka hladká, smetana sladká, sůl
Slepice na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wjwg
26 názorů