Srnčí hřbet s kandovaným ovocem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 384 kJ / 1 765 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,01 g |
Tuky | 99,72 g |
Vláknina | 3,90 g |
Cholesterol | 773 mg |
Sodík | 262 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 181,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Originál receptu pochází z igurmetu, kde je uveden jako Biskupský chlebíček. Trochu jsem si ho upravila a ubrala cukru, protože i tak je to poměrně dost sladké díky kandovanému ovoci.
Je to zatím nejlepší srnčí hřbet, jaký jsem kdy jedla, proto jsem ho sem přidala - několik jich tu je, ale tento jsem tu nenašla.
Čokoládovou polevu lze použít čerstvou, já jsem použila zbytky z té, kterou jsem den předem polévala beránka - stačí ji jen rozehřát a pěkně se tak zužitkuje.
Při pečení se může stát, že hřbet uprostřed trochu praskne, ale to ničemu nevadí, když se vyklopí a posléze polije polevou, tenhle nedostatek nebude ani moc znát a při krájení to je naprosto v pohodě.
Délka pečení záleží na troubě, každá trouba peče jinak, já jsem měla troubu rozehřátou na nejvyšší stupeň z předchozího pečení jidášků, tak jsem ji pak jen trochu ztlumila.
Aktualizace 23.12.2017: Stupně a délka pečení opravdu záleží na troubě, dnes jsem pekla znovu a po 20 minutách na 200 stupňů jsem měla hřbet nahoře už pěkně tmavý, takže jsem ho přikryla alobalem a dopekla na 150 stupňů - opravdu je třeba to hlídat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2018 21:58
26. 4. 2017 10:13
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 14 minutami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 17 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 45 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 51 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Další recepty
Tématické fráze: srnci hrbet recept na srnčí hřbet sladký recept na sladký srnčí hřbet srnčí hřbet recepty recepty na srnčí hřbet sladký srnčí hřbet sladky sladky srnčí hřbet recept na srnčí hřbet dezert s kandovane ovoce nejlepsi srnci hrbet peceni s kandovaným ovocem srnčí hřbet dezert recepty recepty s kandovaným ovocem dezert kandovanym s ovocem biskupský srnci hřbet chlebíček s kandovaným ovocem biskupský chlebíček do srnčího hřbetu srnčí hřbet dezert třený srnčí hřbet dezert s kandovaným ovocem
Suroviny: vejce, cukr moučkový, máslo, mouka hladká, rozinky, ovoce kandované, rum, prášek do pečiva, mouka hrubá, čokoláda na vaření, máslo
Srnčí hřbet s kandovaným ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pWJm
2 názory