Francouzské palačinky
Palačinky jsou skvělé - ať už k snídani, svačině nebo k obědu. Za vyzkoušení stojí tento léty prověřený recept s osvědčeným poměrem surovin. Podle něj upečené palačinky se vždy povedou - netrhají se, nelepí a dají se péct velmi tenké.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 144 kJ / 1 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,04 g |
Tuky | 65,43 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 792 mg |
Sodík | 802 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 234,63 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 3. 2017 19:40
Napadlo mě ,myslíte že se dá mouka zaměnit za MODURIT, alespoň myslím , že se to tak jmenovalo.Prodávali to pro výtvarné kroužky a jesle.Po rozdělání s vodou se mohlo vytvarovat cokoliv a potom upéct v troubě. Ztvrdlo to jako podešev.
Děkuji za odpověď.
8. 3. 2017 18:52
Myslím si že musí být výborné.Právě jsem jedny dodělal , trochu jiné, ale také výborné.A jak již řekl pan Jiří. Chyba nebyla v receptu , ale asi v kuchaři. Jak mohou být palačinky tvrdé ???Napadá mě jediná možnost, že byly na uhel !Víte někteří pisatelé chtějí zaujmout za každou cenu a nevědí o čem mluví.
5. 3. 2017 19:02
21. 2. 2017 13:44
18. 2. 2017 18:50
26. 1. 2017 21:04
26. 1. 2017 21:01
26. 1. 2017 07:05
25. 1. 2017 23:48
Kdo tu tvrdi, ze jsou tvrde, tak je rozhodne neumi delat
26. 11. 2016 16:24
17. 9. 2016 21:27
17. 9. 2016 21:22
30. 5. 2016 11:39
3. 4. 2016 13:59
28. 3. 2016 12:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 5 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 4 minutami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 17 minutami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 47 minutami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 58 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 2 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 2 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 3 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 5 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 7 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při pečení palačinek: Které to jsou a jak se jich vyvarovat
Křupavé vánoční oplatky původně chránily domov. Dnes si je můžete upéct podle receptu z roku 1750 a přenést se tak do historie
Palačinky podle receptu Zdeňka Pohlreicha: Jemné a krásně vláčné, dochucené marmeládou a pocukrované chutnají skvěle
Další recepty
Tématické fráze: palačinky francouzské palačinky francouzské palačinky recept palačinky recept palačinky recept těsto recept na výborné palačinky recept palačinky recept na francouzské palačinky palačinky francouzske těsto na francouzské palačinky výborné palačinky těsto na palačinky francouzská palačinka francouské palačinky luxusní palačinky recept na palacinky recept francouzské palačinky francouzske palacinky recept testo nejlepsi palacinky nejlepší francouzské palačinky
Suroviny: mléko, voda, vejce, olej, rum, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, olej
Francouzské palačinky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4807
176 názorů