Karamel pro děti
Někdo se karamelu obává, ale v zásadě nejde o nic složitého. Působením tepla se obyčejný bílý cukr rozpustí, získá zlatavě hnědou barvu a intenzivnější nasládlou chuť. Zda míchat, nebo ne, to je otázka postupu, ale bez míchání se karamel snáz podaří a nevzniknou hrudky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 8 744 kJ / 2 090 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 10,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 500,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Používáme k mlsání, ke slazení při únavě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 10. 2010 16:30
povledo se mi to... nakonec když už jsem měla karamel skoro hotový,tak jsem do něj přilila trochu mléka... sice jsem zezačátku myslela že je po karamelu, jak se to škvařilo a prskalo, ale nakonec OK :) karamel není tak tvrdý a je chuťově dobrý ..určitě vyzkoušejte
12. 9. 2010 16:44
to tedy nevím co děláte,mně se to povedlo,takže se to musí povést každýmu
12. 9. 2010 10:34
Jani je to výborný-všem to chutnalo!!!:-
5. 8. 2010 20:19
taková jsme si dělali lízatka. dávali jsme tam kávovou lžičku octa,ani nevím proč, ale bylo to mňaminy mňam
a babička zase dělala griliáš...no a jdu si s prominutím utřít hubu
a babička zase dělala griliáš...no a jdu si s prominutím utřít hubu
5. 8. 2010 20:09
Nikdy se to nepovedlo. jen jsem mohl vyhodit pánev..:O
4. 8. 2010 14:22
já jsem dělal vždycky karamel jedině z třtinového cukru a dal jsem tam mléko a byl vždycky výborný a nic se mi nstalo..jasné, že máte puchýře když do toho strkáte pracky xD má to 150° když se to vaří :D
7. 7. 2010 16:41
být vami nedělala bych to,panvička pak nejde umýt a také se to nikdy nepovede přesně tak jak je všude psáno
7. 7. 2010 16:10
Já jsem zkoušel udělat karamel,udělal jsem to podle jedné knihy a nepovedlo se.
2. 7. 2010 09:29
já jsem to zkusila ale nevipadá to tak jako tady,je to takoví bíložlutý ale bodík
11. 5. 2010 21:29
Něco podobného dělala moje starší sestřenice mě,když jsem byla malá. Vymazala formičky olejem a nebo jen tak na pomazaný talíř nalila karamel na špejli a bylo lízátko.
21. 4. 2010 17:37
můžu se zeptat jaký tam je ten olej? koukala jsem na ostatní recepty na internetu a nikde tam olej nedávají? :)
1. 3. 2010 15:11
diky
9. 8. 2009 22:32
Jano, karamel se ve vodě normálně rozpustí, není třeba misku vyhazovat, jen jí dej do dřezu, napusť na ní vodu a nech jí odmočit. Pokud bys ho chtěla z misky vyklopit, je nutné misku předem vymazat olejem.
9. 8. 2009 22:27
Jaruna18, nevím na co konkrétně ten tekutý karamel chceš. Stačí do něj nalít vodu, rum nebo smetanu. Inspiraci najdeš např. na http://www.toprecepty.cz/recept/4833-rebarborovy-k... nebo http://www.toprecepty.cz/recept/2251-karamelovy-do... nebo http://www.toprecepty.cz/recept/4701-karamelove-op...
9. 8. 2009 12:32
Jani výborný.Já bych potřebovala karamel,ale trochu tekutý,asi jako med.Nevíš jak na to ?A za ten jantar na talířku Ti dám bodíka.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Lososová frittata
Moanka uvařila před 13 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 28 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Polské krówki: Legendární polské karamelky miluje celý svět. Jak si je udělat doma?
Tonka fazole neboli tonka boby jsou koření se silně aromatickou vůní. Poradíme vám, k čemu se používají
Po přípravě karamelu nám zůstane ulepené nádobí. Názorné video předvede snadné a rychlé odstranění karamelu
Další recepty
Tématické fráze: domácí karamel vyroba karamelu karamel výroba domácího karamelu tekutý karamel recept tekutý karamel domácí výroba karamelu karamel recept domácí tekutý karamel recept na domaci karamel jak udělat tekutý karamel karamel výroba jak udělat domácí karamel jak vyrobit karamel recept na domácí karamely recept na tekutý karamel recept na karamel domácí karamelová lízátka výroba tekutého karamelu domácí karamel recept
Suroviny: cukr krystal, voda, olej
Karamel pro děti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/58GY
32 názorů