Zamilované koblihy: Usmažte z kynutého těsta koblihy ve tvaru srdce podle videa
Koblihy ve tvaru srdce si přímo říkají o to, aby byly konzumované s láskou. Hodí se jako milé překvapení k oslavě výročí, narozenin nebo třeba Valentýna, ale i jen tak, jako pozornost. S karamelovou krustou vypadají neodolatelně.
K přípravě zamilovaných koblih budete potřebovat kynuté těsto, kynutí nesmíte uspěchat. Návod na přípravu kynutého těsta najdete zde. Je jen na vás, jestli budete koblihy plnit krémem, domácími povidly nebo třeba lahodnou marmeládou. Chutné budou všechny varianty.
Jak na přípravu zamilovaných koblih
Pokud už máte připravené kynuté těsto, je příprava koblih rychlá a snadná.
- Kynuté těsto rozválejte na pomoučeném vále a poté použijte vykrajovátko ve tvaru srdce.
- Vykrojená srdce nechte vykynout a pak je smažte z obou stran v rozpáleném oleji.
- Koblihy naplňte krémem nebo marmeládou, nejlépe krásně červenou.
- Naplněné koblihy máčejte v horkém karamelu, který po vychladnutí vytvoří krustu.
Ať vaše láska vydrží déle než koblihy ve tvaru srdce na stole.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma povidla: Snadno je připravíme z čerstvých švestek, hrušek i jablek
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Jak plnit domácí koblihy. Naučíme vás tři způsoby plnění
Komentáře