Velikonoční sekanice neboli nádivka
Na velikonoční stůl patří i tradiční staročeská pochoutka - do zlatova upečená nadýchaná nádivka plná uzeného masa a zelených kopřiv. Na přípravu budeme potřebovat dostatek vajec a pečivo. Podáváme ji teplou s bramborovým salátem, ale vychutnat si ji můžeme i zastudena.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
na 1 velký pekáč
Nutriční hodnoty
Energie | 14 598 kJ / 3 489 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 185,76 g |
Tuky | 302,92 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,19 g |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 2,22 g |
Sacharidy | 4,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Koření není nezbytné, nebo lze použít i jiné, podle chuti.
Když spěchám, ani nedělám sníh, jen vmíchám celá vajíčka. Sekanice je sice hutnější, ale chuť se tím nijak nezmění.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 10. 2023 11:43
8. 10. 2023 07:21
7. 10. 2023 23:58
7. 10. 2023 11:19
3. 4. 2018 12:36
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Lososová frittata
Moanka uvařila před 16 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 31 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
7 oblíbených receptů na tradiční velikonoční hlavičku. Co patří do této jarní nádivky a jak ji co nejlépe upéct
Další recepty
Tématické fráze: velikonoční sekanice - recept velikonoční nádivka recept sekanice velikonoční sekanice recept velikonoční nádivka velikonoční nádivka sekanice z rohlíků velikonocni nadivka recepty recept na velikonoční nádivku velikonoční sekanice recept jak se dela sekanice nadivka recept sekanice recept rychlá sekanice sekanice podle babičky cepty jarní sekanice sekanice od babicky sekanice velikonocni sekanice s cuketou jak se dela velikonocni sekanice
Suroviny: veka, vejce, žebra uzená, kopřivy, pepř mletý, zázvor mletý, květ muškátový, sůl, houska
Velikonoční sekanice neboli nádivka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GOwK
5 názorů