Klasický hamburger
Recept ještě nebyl hodnocenKlasika americké kuchyně, kterou si snadno připravíte doma, ale ještě lépe venku na grilu! Dopřejte si hamburger s bohatou zeleninovou oblohou a pikantní omáčkou podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 098 kJ / 263 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,75 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,75 g |
Tuky | 2,50 g |
– nasycené | 0,75 g |
– nenasycené | 1,25 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 0,75 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 638 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 1,25 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Klasika americké kuchyně, kterou si snadno připravíte doma, ale ještě lépe venku na grilu! Dopřejte si hamburger s bohatou zeleninovou oblohou a pikantní omáčkou podle…
Kuře bez nádivky není tak nějak úplné. Proměňte obyčejné jídlo ve slavnostní a zkuste klasiku, kterou milovaly už naše prababičky. Je jen z několika málo surovin. Rozdíl…
Kuře s nádivkou je opravdová lahůdka. Chuť nádivky a masa se prolnou a připravíme tak vynikající slavnostní oběd. Tato nádivka je s uzeným masem a pečeme ji tentokrát…
Vyzkoušejte jako přílohu k obědu připravit tyto rychlé a snadné houskové knedlíky. Nakrájené housky zalijte mlékem s vejci, zasypte hrubou moukou a 8 minut vařte. Tyto…
Vejce Benedikt je luxusní snídaňový pokrm, který v módních kavárnách stojí spoustu peněz. Jeho domácí výroba je přitom finančně nenáročná. Skládá se ze zastřeného…
Karbanátky jsou nejjednodušším způsobem, jak zpracovat mleté maso. Poměr vepřového a hovězího masa i míru koření si každý určí dle své chuti. Pokud pak karbanátek…
Dříve byl prejt výhradně zabíjačkovou záležitostí, dnes jsou ale všechny potřebné přísady běžně dostupné, takže si ho můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť.…
Máte chuť na kapustu? Upečte si k obědu kapustové karbanátky. Kapustu uvaříte a poté smícháte s cibulkou, slaninou, mletým masem a upečete. Křupavé karbanátky podávejte…
Také si českou kuchyni neumíte představit bez knedlíků? Zkuste tuto klasickou přílohu připravit z housek a čerstvých bylinek a vyzkoušejte je uvařit netradičním způsobem…
Velikonoční nádivka je jeden z tradičních jarních pokrmů. Recepty na ni si uschováváme na památku jako poklad od našich babiček. Nádivka po upečení příjemně voní kořením…
Sýr nastrouháme najemno, šunku nakrájíme na kostičky. Vše smícháme v míse společně s vejci a ochutíme solí a pepřem.Troubu rozpálíme na 220 °C (ideálně na funkci gril).…
Houskový knedlík je typickou českou přílohou k hlavnímu chodu a receptů na jeho přípravu je nespočet. Knedlíky, které uvaříme podle tohoto receptu v hrnci na utěrce…
Sýrová polévka krásně zasytí a ohřeje. Neplatí tu ale pravidlo, že čím víc sýra, tím líp, protože zase nechceme vytvořit polévkové fondue. Pochutnejte si na ní s…
Kynutý houskový knedlík je klasickým pokladem české kuchyně, který dokáže spojit tradici s jedinečnou chutí a nadýchanou konzistencí. Hodí se k omáčkám, pečeným masům…
Velmi jemně nakrájíme maso, dáme do misky, přidáme najemno nastrouhanou cibuli, dobře vyždímanou housku, najemno sekanou petrželku, vejce, sůl, pepř.Vypracujeme těsto…
Plátky masa si rozklepeme natenko, osolíme, opepříme. Rohlíková náplň: Rohlíky si nakrájíme na kostičky, mléko rozmícháme s vejcem, roztopeným máslem a vlejeme do…
Mouku smícháme s droždím, cukrem a solí. Přidáme máslo (olej), vejce a ¾ mléka. Začneme mísit těsto a podle tuhosti přidáme zbytek mléka. Když se nechytá mísy, necháme v…
Vyzkoušejte tuto skvělou roládu plnou chutí. Ve vrstvě z mletého masa se skrývají tenké plátky řízků a pod nimi vaječná směs se žampiony. Roláda má po upečení zlatou…
Příprava pohanky: Pohanku řádně propláchnout na cedníku a nechat okapat. Na tuku zpěnit část cibule, orestovat, vsypat pohanku, ještě trochu orestovat, zalít horkou…
Zbylo vám pečivo? Nabízíme jednoduchý recept na perfektní využití starého pečiva. Rychle vykouzlíte svačinu či večeři. Stačí doplnit zeleninovým salátem a už si můžeme…
Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou…
Houskové knedlíky z mikrovlnky jsou rychlé, chutné a při jejich přípravě ušpiníte minimum nádobí. Potřebovat budete mísu, vařečku a hrnečky, které díky mikrotenovému…
Nakrájené housky okořeněné muškátem a osolené zalijeme horkým mlékem a necháme 5 minut přikryté. Na másle zpěníme cibulku a přidáme do mísy s houskami. Pak dáme petržel…
Chřest se v posledních letech těší velké oblibě. Vyzkoušejte z něj uvařit tuto polévku. Základem je silný zeleninový vývar, ve kterém pak uvaříte hlavičky chřestu.…
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25