Vepřová pečeně po valašsku
Jemná smetanová omáčka, ve které se snoubí chuť žampionů a vepřové pečeně. S knedlíkem se skvěle hodí na nedělní oběd. Je velmi snadná na přípravu. Zvlášť pokud použijeme tlakový hrnec, bude během necelé hodinky hotová k podávání.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je dobré použít tlakový hrnec, ale recept zvládnete připravit i v normálním hrnci.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 5. 2023 08:43
7. 7. 2018 16:55
Koubkova: mám radost!!!
7. 7. 2018 13:13
Dnes uvařeno , výborné
10. 6. 2018 18:23
kamila29: To mne moc těší
10. 6. 2018 12:43
Zdravím , dnes vyzkoušeno s velkým úspěchem .
2. 5. 2018 09:17
mňam, to bych si dala
16. 4. 2018 16:18
Tom Beyk: Jéé, díky za super fotky!!!
16. 4. 2018 15:08
Jana Dorazinová-Remková: ...není zač, určitě bude za nedlouho repete
16. 4. 2018 14:55
Tom Beyk: Díky, že recept stál za vyzkoušení
16. 4. 2018 14:54
...tak jsem to dnes spáchal. Změnil jsem si trochu technologii: maso jsem dal osolené a opepřené jen tak bez ničeho do pekáče s poklicí, "napomalo" do trouby (na 150°C - 3 hod.). Protože masa bylo 1,4kg tak jsem navýšil žampióny na 1/4kg, orestnul zvlášť na másle a část rozmixnul. Maso bylo pěkně šťavnaté. Pak už jsem postupoval dle receptu. Nakonec ten sušený kopr, máčený celé dopoledne
Bylo to výborné, zítra to bude vynikající, protože se "prolnou chutě", jak říkají mistři kuchaři a pozítří to už bude božské menu (dovolil jsem si přidat fotky)
Bylo to výborné, zítra to bude vynikající, protože se "prolnou chutě", jak říkají mistři kuchaři a pozítří to už bude božské menu (dovolil jsem si přidat fotky)
15. 4. 2018 18:48
Vypada to fantasticky, brzo to zkusim, ale asi z hovezim, veprove mam radeji opravdu pecene a pekne prorostle, cert vem cholesterol.
14. 4. 2018 20:58
Vikina: To mám velkou radost!!!
14. 4. 2018 13:33
Dneska uvařené a všem moc chutnalo
14. 4. 2018 12:00
Tom Beyk: Klidně dej trochu sušeného, nic se neděje a taky čerstvý nevadí, pokud ho seženeš. Jde ho tam jen trošku
14. 4. 2018 11:04
...no to je pěkná porcička. Chtěl bych vyzkoušet ale musím vyřešit ten kopr. Mám doma jen trochu sušeného.
Ale těším se na to
Na to se přesně hodí v Polsku prodávaný "schab" (kotleta v celku bez kosti)
Ale těším se na to
Na to se přesně hodí v Polsku prodávaný "schab" (kotleta v celku bez kosti)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 1 hodinou
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 3 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 25 minutami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 43 minutami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 1 hodinou
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 1 hodinou
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Vepřová pečeně z trouby voní po hořčici: Chuť a šťavnatost jí dodá slanina i kyselá okurka, vysušení masa zabrání jeden fígl
Jak dlouhou tepelnou úpravu potřebují žampiony? Výborně chutnají dušené, smažené nebo vařené
Jak dlouho se vaří vepřové maso? Ať už kýta, panenka, nebo krkovice, každá část potřebuje jinou tepelnou úpravu
Další recepty
Tématické fráze: vepřová pečeně nejlepší recepty veprova pecene vcelku vepřová pečeně recepty vepřová pečeně veprová pečeně recept recepty z vepřové pečeně vepřová pečeně vcelku recept vepřová pečeně plátky nejlepší recepty veprove po valassku vepřová pečeně na smetaně vepřová pečeně top recepty vepřové plátky po valašsku vepřová pečeně vcelku recepty vepřové maso po valašsku recept z vepřové pečeně vepřová pečeně v celku vepřová pečeně v tlakovém hrnci vepřová pečeně plátky recept recept vepřová pečeně nejlepsi vepřova pečeně
Suroviny: kotleta, máslo, žampióny, smetana zakysaná, mléko, mouka hladká, kopr, ocet, cukr, sůl, pepř mletý
Vepřová pečeně po valašsku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lzR
20 názorů