Kulajda pro mlsouny
Suroviny
Porce: nejméně 8 velkých porcí, asi 3 či 4 litry
Nutriční hodnoty
Energie | 3 828 kJ / 915 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,74 g |
Tuky | 51,59 g |
Vláknina | 5,61 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 488 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 63,13 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 11. 2019 16:22
bohynovka: Je tady spoustu receptů na kulajdu, našla jsem tu i kulajdu bez hub, jinou bez kopru, jiné jsou bez koření a tak bych mohla pokračovat. Tahle má všechno, co do kulajdy patří, jen ten vývar navíc (a smetany dvě). Ale tak jako u jiných receptů, každý podle svého gusta, nikoho přece nenutím, aby to tak dělal. Zdravím!
7. 11. 2019 15:59
Eja57: Take si to myslim, ta chut ma byt opravdu jemna a citit koprem a houbami. Jinak ale vyvar ciste z kosti z papinaku velkou silu nema, takze to asi tak moc neovlivni. Pro me je to tak nejak zbytecne. To bych ty kosticky radeji vyuzila s nejakym tim krkem a polevkovym dilem a tahla poctivy vyvar.
7. 11. 2019 12:20
Eja57: Evi, tahle kulajda je zcela taková, jak říkáš, kuřecí vývar tam žádnou svojí chuť nezanechává, a přece polévka chutná lépe. Ale musí v ní opravdu "stát lžíce", jak správně podotýkáš. Rozklikni si první fotku a uvidíš sama. Hustá, z jemného kuřecího vývaru a s dvojí smetanou, fakt dobrota! Zdravím!
7. 11. 2019 10:06
"Pro mlsouny" proto, že je z kuřecího vývaru? No - podle mne nemá masový vývar v kulajdě co dělat...Ta má - aspoň já si myslím - mít houbovo - smetanovo - máslovou chuť, ovoněná koprem( ale kdo nerad i bez něj) a dle chuti ev. lehce okyselená...a "stojí v ní lžíce"...hodně hub, hodně brambor...
6. 11. 2019 20:05
Simona Skolakova: Jejda, děkuji za upozornění! Už jsem asi sklerotická bába nebo za mnou dolejzá ten německý chlap Alz... Hned to napravím! Zdravím!
6. 11. 2019 19:55
Asi se vloudila chybička v surovinách chybí kopr
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 8 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 10 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 12 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 1 hodinou
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 1 hodinou
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 1 hodinou
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
Zuzanka A uvařila před 2 hodinami
Zelný salát aneb falešná treska
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Nakládaný hermelín I
Sima1 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Víte, co je kulér? Je to potravinářské barvivo a dochucovadlo
Další recepty
Tématické fráze: kulajda recept kulajda v tlakovém hrnci
Suroviny: brambory, houby čerstvé, vývar kuřecí, bobkový list, pepř, koření nové koření, kmín celý, mouka polohrubá, smetana zakysaná, vejce, ocet, kopr
Kulajda pro mlsouny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rOYw
6 názorů