Mléčná karamelová zmrzlina
Suroviny
Porce: 4 - 5
Nutriční hodnoty
Energie | 4 069 kJ / 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,04 g |
Tuky | 26,48 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 668 mg |
Sodík | 238 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 155,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept pochází ze staršího sešitku věnovaného zmrzlině a jinému letnímu osvěžení. Mírně poupraveno. Hlavně cukr, v původním receptu bylo 200 g, já jsem dala 150 g, ale příště dám ještě o něco méně. Kdo má ale raději sladší, tak dá těch 150 g.
Použila jsem vanilkový pudink, ale šel by použít i karamelový. Nebo pak kukuřičný škrob - Maizena.
Pokud je zmrzlina z vařeného základu, tak ten musíme udělat v dostatečném předstihu, aby směs důkladně zchladla.
Pokud bych měla popsat konzistenci této zmrzliny, tak je taková hladká, sametová.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 5. 2020 11:43
3. 5. 2020 10:01
29. 4. 2020 19:41
29. 4. 2020 18:15
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 50 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak dlouho vydrží bílky v lednici? Zpracovat je můžeme na báječné sněhové pečivo
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Suroviny: mléko, cukr krupice, žloutek
Mléčná karamelová zmrzlina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rAm4
4 názory