Obyčejný guláš - z babiččiných receptů
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 524 kJ / 1 559 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 212,50 g |
Tuky | 60,54 g |
Vláknina | 12,55 g |
Cholesterol | 507 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 36,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Babička byla z řeznické rodiny a uměla dobře vařit. O guláši říkala - dej stejnou hromádku cibule jako masa, udělej ji na sádle s olejem hezky hnědou, nedělej malé množství, raději víc než míň, papriku vždy do tuku a dej mu čas - hezky pomalu a hlavně žádnou mouku a na papiňák zapomeň.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 1. 2021 22:44
19. 1. 2021 22:40
19. 1. 2021 22:37
19. 1. 2021 20:53
19. 1. 2021 20:27
Naváži na svůj předešlý komentář:
Pokud babička opravdu dávala do HOVĚZÍHO guláše hovězí vývar, pak:
a) vyvařovala u nějakého nelakotného Trautenberka
b) ááá nééébo by se rcp měl jmenovat "NEobyčejný guláš - z babiččiných receptů"
***
zdánlivě OT
V rcp NENÍ obvykle citovaná mantra, že guláš je nejlepší po odležení...
Říkají to všichni...
...ale na druhý den nepoznám, zda je guláš lepšejší než byl včéééra
No a abych vařil čerstvý guláš jen proto abych ho porovnal s tím včerejším, tak k tomu se, i při své pošetilosti, ne a ne odhodlat
17. 1. 2021 14:33
17. 1. 2021 13:51
28. 5. 2020 16:19
28. 5. 2020 15:12
28. 5. 2020 15:03
28. 5. 2020 14:48
No, zvyk je železná košile, že
Tak jako se u nás dává do sladkých těst špetka soli, tak pro kolegyni z poza Moravy je to nepřijatelné, neb u nich se to nikdy nedělalo...
Píšete: "K osmažené cibuli přilijeme trošku vývaru (nebo vody)..."
A proč?
Konkrétně u guláše když k dozlatova usmažené cibuli přidám na kostky pokrájené maso, tak toto po chvilce pustí dostatek šťávy (tedy jako bych přilil vodu), po povolení přípečků a odpaření až na tuk přidávám (po přidání papriky) po troškách další tekutinu a dusím a dusím
Ve finále je cibule tak jako tak "na máčku" (jak se u nás říká)
27. 5. 2020 23:24
27. 5. 2020 22:16
27. 5. 2020 11:01
27. 5. 2020 10:08
Papiňáky som mala tiež dva (prvý bol "kukta" donesený z Maďarska). Kedysi, keď boli deti malé, som používala často. Ale som sa ich zriekla, boli asi z hliníka, vyhodila som, zaberali miesto v špajzi.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 14 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 15 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Právě bylo uvařeno:
Červená řepa "Fajnovka"
bohdana uvařil před 1 hodinou
Šunkofleky
bohdana uvařila před 2 hodinami
Vydatná fazolová polévka s koprem
Kerysha uvařil před 2 hodinami
Podzimní hruškový koláč
Jasek uvařila před 3 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Myslivost uvařil před 3 hodinami
Hranolky z máslové dýně
Lenka1980 uvařila před 4 hodinami
Lehký cottage salát
Eva07 uvařila před 4 hodinami
Dýňový cheesecake podle Pavla Berkyho
Saratice uvařil před 4 hodinami
Španělský ptáček
jana.preislerova@seznam.cz uvařila před 6 hodinami
Ovocný dortík se želatinou
barbora-cz uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Suroviny: kližka hovězí, sádlo, olej, cibule, paprika sušená sladká, kmín drcený, sůl, pepř, vývar hovězí, česnek, majoránka, cibule
Obyčejný guláš - z babiččiných receptů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rA5k
33 názorů