Horácké kuře (s houbami)
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 3 246 kJ / 776 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,64 g |
Tuky | 57,71 g |
Vláknina | 21,76 g |
Cholesterol | 173 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 38,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept přidávám, protože houby letos rostou. Já lesní houby sice nemám, ale udělala jsem stehýnka se žampiony a je to také moc dobré (i když s hříbečky to bude určitě ještě lepší). Smetany jsem přidala celý kelímek. Na webu jsou podobné recepty na Horácké kuře, některé jsou třeba i s klobásou, ale mně se líbí tento jednoduchý a velice chutný receptík kdysi opsaný z Teletextu.
ZAJÍMAVOSTI O KUŘECÍM MASÍČKU
Kuře bylo oblíbenou pochoutkou ve starověké Indii a Číně už nejméně 3200 let před naším letopočtem a kuřecí maso zůstalo významnou součástí i našeho jídelníčku.
Nejstarší recept na přípravu kuřete v Čechách prý je z roku 1535.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 15 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 19 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 15 minutami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 4 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 6 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 7 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 8 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 8 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 8 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Horká domácí čokoláda zlepší náladu, zahřeje a dodá energii. Poradíme, jak ji udělat nejlepší a čím ji dochutit
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Hit internetu: Upekli jsme arašídové vafle jen ze dvou ingrediencí. Byly krásně nadýchané a zvenku křupavé
Další recepty
Suroviny: kuře, houby, máslo, mouka hladká, cibule, česnek, vývar, smetana sladká, šťáva citronová, pepř, petrželka
Horácké kuře (s houbami)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0GKy
0 názorů