„Chocoflan”- jemný dezert s karamelizovaným cukrem a čokoládovým piškotem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 17 346 kJ / 4 146 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,61 g |
Tuky | 189,80 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 1,86 g |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,52 g |
Sacharidy | 485,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento dezert je trochu neobyčejný, ale není moc obtížný na přípravu. Nejtěžší je čekání, než se uleží v lednici :) Výsledek ale stojí za to, je moc dobrý, jemný a lahodný, podle mě to je jeden z nejlepších dezertů, které jsem jedla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 4. 2024 21:23
magdalenka: Ano, karamel nalijeme rovnou do formy, pečící papír není potřeba
16. 4. 2024 16:47
Prosím, príprava úplne bez pečiaceho papiera, karamel rovno dať do formy? Ďakujem.
3. 10. 2020 11:08
Krásné a neobvyklé!
26. 9. 2020 18:07
Vypadá úžasně a určitě tak i chutná
25. 9. 2020 08:53
Zrovna přemýšlím, co upeču o víkendu. Tak to zkusím. Za mě super
24. 9. 2020 10:10
magdalenka: bude to moc dobré...až vymyslím, jak nahradit karamelovou vrstvu - pečícím papírem???- tak určitě vyzkouším ( trocha karamelu do základu svíčkové nebo rajské ano, ale sladký dezert s karamelovou chutí odjaktěživa prostě ne...)
24. 9. 2020 09:57
Manavalu: já to vidímasistenta v kuchyni
24. 9. 2020 08:32
Nejdřív jsem spálila karamel. Naštěstí ten druhý byl dobrý. Pak se vzbudil dvouletý bráška a strašně řval. Tak šel dělat chocoflan. Pak šlo všechno podle plánu. Když se dezert chladil vzal malý plastovou mrkev a udělal do piškotu díry. Asi už měl hlad.
Tak jsme si kousek zničeného chocoflanu vzali. To jsem neměla dělat protože to bylo do hodiny skoro pryč. Marně jsem říkala že to má ztuhnout. Nakonec jsem si schovala kousek na ráno na fotku. Opravdu vyjímečná a výborná. dávám fotky
Tak jsme si kousek zničeného chocoflanu vzali. To jsem neměla dělat protože to bylo do hodiny skoro pryč. Marně jsem říkala že to má ztuhnout. Nakonec jsem si schovala kousek na ráno na fotku. Opravdu vyjímečná a výborná. dávám fotky
22. 9. 2020 21:06
SilviaD: Děkuji Do pekáče se dává voda studená, už jsem to doplnila
22. 9. 2020 18:52
Vyzerá krásne a lahodne. Tá voda do pekáča sa dáva horúca alebo studená?
21. 9. 2020 19:21
magdalenka a MamlajdaD: Moc děkuji
21. 9. 2020 17:22
Opravdu pěkné, právě jsem chtěla napsat něco podobného jako magdalenka! Moc se mi líbí!
21. 9. 2020 17:04
Vyzerá to na veľkú dobrotu...krásny recept, krásne foto.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 13 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 18 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 2 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 4 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 6 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 6 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
"Uvař mandel šneků, utři šest lotů sardelí": Kuchařka Rettigová na Vánoce místo kapra vařila hlemýždě
Další recepty
Suroviny: cukr, vejce, cukr, mléko, vanilkové aroma, vejce, cukr, olej, mléko, mouka hladká, prášek do pečiva, kakao, rumové aroma
„Chocoflan”- jemný dezert s karamelizovaným cukrem a čokoládovým piškotem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLZV
13 názorů